Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii francezi vor fi obligaţi de UE să ramburseze subvenţii de sute de milioane de euro

Un conflict ar putea izbucni în curând între producătorii francezi de fructe şi legume şi Guvernul care, la cererea Uniunii Europene, îi va obliga să ramburseze sute de milioane de euro oferiţi ca subvenţii în trecut, relatează AFP, citată de NewsIn.

"Este sigur că vom începe o procedură de rambursare din partea producătorilor", a declarat ministrul francez al agriculturii, Bruno Le Maire, pentru cotidianul Le Parisien. Procedura va fi lansată în septembrie, a precizat el.

Comisia Europeană a cerut la sfârşitul lunii ianuarie Franţei să recupereze peste 330 de milioane de euro, ajutoare publice virate între 1992 şi 2002 producătorilor săi de fructe şi legume, estimând că acestea contravin liberei concurenţe în UE. Executivul european a lansat o anchetă în acest dosar în 2005.

Ţinând cont de rata dobânzii la aceste sume, ar putea fi rambursaţi circa 500 de milioane de euro. "Comisia Europeană cere ca producătorii să ramburseze 330 de milioane de euro, plus dobândă, adică circa 500 de milioane de euro. Noi contestăm o parte a acestei sume. Producătorii vor rambursa mai puţin de 500 de milioane", a precizat ministrul francez.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Ar fi trebuit să răspundem Comisiei în 29 iulie. În lipsa unui răspuns, ne expunem riscului unor penalităţi de ordinul a mai multe milioane de euro pe trimestru", a explicat Bruno Le Maire.

Ministrul s-a declarat perfect conştient de situaţia dificilă a producătorilor, care se confruntă cu o scădere a preţului legumelor şi fructelor şi a promis să ofere ajutoare financiare pentru a-i susţine. Însă producătorii refuză să plătească factura.

"Producătorii de fructe şi legume nu vor plăti", a spus Francois Lafitte, preşedintele Federaţiei Comitetelor Economice (FEDECOM), care reprezintă exploatatorii. "Ar fi ruina profesiei", a estimat el.

Coordonarea rurală, un sindicat minoritar, a răspuns că este "în afara discuţiei ca aceşti producători să plătească preţul, chiar şi parţial, al inconsecvenţelor politicilor agricole franceză şi europeană".

La rândul său, europarlamentarul Daniel Cohn-Bendit, din partidul Verzilor, consideră că nu este normal ca mii producători să fie obligaţi să ramburseze o parte din ajutoarele publice primite.

Comisia Europeană reproşează Franţei că a permis să funcţioneze ani la rând un sistem de ajutor în principiu punctual, destinat iniţial situaţiilor de urgenţă provocate de probleme climatice şi de recolte slabe.

Cea mai mare putere agricolă din UE, Franţa este şi principalul beneficiar al Politicii Agricole Comune (PAC).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016