Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii mai pot inca sa faca modificari in cererile unice de plata

fermierii-mai-pot-inca-sa-faca-modificari-in-cererile-unice-de-plata

Desi perioada de depunere a acestor documente s-a incheiat pe 10 iunie, modificarile mai pot fi facute chiar daca carerile au fost inchise.


Fermierii pot aduce modificari cererii unice de plata sau pot retrage in totalitate cererea unica de plata sau parti ale acesteia numai daca APIA nu a informat deja beneficiarul cu privire la eventualele neconformitati din cererea unica de plata sau daca nu a notificat fermierului intentia sa de a efectua un control la fata locului.
 
In cazul in care in cadrul unui control la fata locului, a fost constatata o neconformitate, modificarile sau retragerile nu sunt autorizate pentru parcelele agricole la care se refera neconformitatea. In cazul in care modificarile aduse cererii unice de plata au incidenta asupra documentelor justificative sau asupra contractelor care trebuie prezentate, respectivele documente sau contracte se vor actualiza in consecinta.
 
In acest sens , fermierii au la dispozitie patru formulare la sediile APIA. Primul, M1, se refera la schimbarea declaratiei de suprafata pentru anul 2016. Prin depunerea acestui formular se poate mari suprafata unei parcele/subparcele deja declarate, schimba cultura, diviza parcela in subparcele, modifica numarul blocului fizic daca fermierul nu a fost notificat de APIA cu privire la erori sau nu a fost supus controlului pe teren.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Al doilea formular, M2, se refera la adaugarea de teren sau modificari de suprafata a unei parcele, pachetele/variantele de pachet/submasurile si bifele de solicitare ale acestora. 
 
Suprafetele inscrise in M2 sunt justificate de documente doveditoare ale utilizarii legale a terenului. Se pot adauga una sau mai multe parcele individuale, declarate ulterior depunerii cererii initiale, inclusiv parcele pentru care se solicita sprijin pe masurile de dezvoltare rurala.
 
Pentru masurile de dezvoltare rurala, prin M2 se poate aplica bifa aferenta pachetului/variantei/subpachetului/grupului de pachete/submasurii din cadrul M 10, M 11, M 13, M 214, dupa caz.
 
Al treilea formular, M3, se refera la retragerea unei/unor parcele sau unei parti dintr-o parcela din declaratia de suprafata, a pachetelor de agro-mediu de pe parcela (retragere partiala de suprafete).
 
Incepand din anul doi de angajament, daca fermierul doreste sa retraga animale prin M3 va fi atentionat de catre functionarul APIA asupra nerespectarii cerintei specifice privind numarul total de animale angajate/rasa.
 
Daca fermierul nu intentioneaza sa inlocuiasca animalele retrase, va folosi formularul M3 unde va inscrie, sub semnatura, luarea la cunostinta despre recuperarea platilor necuvenite acordate anterior pe P8-M 10.
 
Retragerea unei /unor parcele sau unei parti dintr-o parcela din declaratia de suprafata, a pachetelor de agro-mediu de pe parcela si a bifelor de solicitare corespunzatoare (retragere parţiala de suprafeţe) se efectueaza prin intermediul formularului M3.
 
Formularul M4 se refera la schimbarea adresei/coordonatelor bancare/numelui societatii, fara i a se modifica CUI-ul. Acesta se depune de catre fermier fara penalitati la orice moment. Mai mult, si solicitarea de retragere a sprijinului aferent unei/unor scheme de plata in campania 2016 este luata in considerare oricand. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016