Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii: Nu plecam fara sa stim ca APIA are bani in cont sa ne plateasca subventiile

Presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine, Costel Caras, a declarat, la Realitatea TV, ca fermierii nu vor pleca din fata sediului Ministerului Finantelor Publice, unde in prezent protesteaza, pana cand nu vor fi siguri ca APIA are bani in cont pentru plata subventiilor, informeaza Newsin.


"Colegii nu sunt nervosi, inca nu ati vazut tot, urmeaza. O mica incazire, nu e problema. Sunt nervosi atata timp cat statul, care iti cere sa platesti, sa fii corect, sa faci tot ceea ce se poate ca sa te incadrezi in lege, nu isi respecta obligatiile, nu si plateste conform legii obligatiile catre fermieri. Avand mii de animale in curtile noastre nu putem sa stam linistiti la gandul ca trebuie sa le dam la abator, la gandul ca trebui sa inchidem fermele. Deci vorbim de siguranta alimentara, vorbim de siguranta familiilor noastre, vorbim de siguranta traiului de maine, pentru ca avem toti casele amanetate, avem toti atatea lucruri angajate in cresterea animalelor, iar aici vedeti aproape ca nu se vad fermierii de jandarmi. Asta este situatia", a precizat Costel Caras.

Fermierii cer subventiile pe cap de animal la bovine si la ovine - 570 de lei pentru bovina si 44 de lei pentru ovina. "Vorbim de 1.400.000 de vaci si aproape 6.000.000 sau 6 milioane si ceva de oi, vorbim de subventia pe genetica la oaie si de subventia pe calitatea laptelui la bovina. Au fost discutii saptamani intregi cu dansii (reprezentantii de la MFP), cu toate ca pe televiziuni si in presa afirma ca dau banii, de fapt nu dau niciun ban, totul e praf in ochii fermierilor. Nu plecam de aici fara sa stim ca Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) are bani in cont ca sa ii plateasca fermierilor, nu povesti, protocoale, hartiute semnate sau tot felul de promisiuni care le sunt atat de frecvente azi si in zilele urmatoare incat ne e greata. Vrem banii", a spus Costel Caras.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Marius Militaru, aproximativ 1.100 de fermieri sunt prezenti in fata Ministerului Finantelor Publice. Jandarmii au intervenit, mai devreme cu o ora, pentru a-i calma pe fermierii care protesteaza in fata Ministerului Finanatelor, care au incercat sa rupa coordonul facut de fortele de ordine in fata cladirii. Potrivit oficialilor Jandarmeriei Bucuresti, protestatari vroiau sa intre in cladire.

Protestatarii fac parte din Sindicatul Crescatorilor de Tarurine si au autorizatie trei zile.

De asemenea, alti 400 de crescatori de ovine si caprine sunt asteptati la proteste in fata sediului Ministerului Agriculturii, intre orele 11.00 -14.00, nemultumiti de neplata subventiei pe cap de animal in cuantum de 44 de lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016