Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii, reticenţi în a lua sub formă de credit subvenţia pentru animale


ferma-de-vaciSubvenţia pentru animale aferentă lui 2009 a fost împărţită în două tranşe, la fel ca în anii precedenţi, prima tranşă de de 200 de lei/cap de bovină, respectiv de 15 lei/cap de ovină/caprină intrând în conturile crescătorilor în luna noiembrie a anului trecut.
Probleme au apărut cu cea de-a doua tranşă, pe care statul nu a mai avut bani s-o plătească şi, la presiunea reprezentanţilor fermierilor deplasaţi la Bucureşti, a apelat la o măsură urgentă, de compromis, convenind cu CEC, BRD şi BCR să crediteze ele fermierii până când statul va avea banii necesari să stingă această obligaţie de plată. Guvernul anunţa atunci că statul va garanta creditele respective, a căror accesare urma să fie extrem de simplă - pe baza unei adeverinţe de la APIA, fără a da detalii despre dobândă, comisioane sau procent de garantare.

Detaliile au ieşit în evidenţă abia când oamenii au ajuns să aibă de-a face cu băncile, mulţi neînţelegând informaţiile primite despre condiţiile creditării, manifestându-se prin urmare suspicioşi şi destul de reticenţi.

Nici băncile nu le-au explicat "băbeşte" situaţia, astfel că, auzind de dobândă şi comisioane fără explicaţii concrete în ce priveşte mecanismul de plată şi stingere apoi a datoriei, majoritatea crescătorilor au renunţat să-şi încaseze astfel subvenţia. La APIA Bistriţa-Năsăud au solicitat adeverinţe în vederea obţinerii prin credit bancar a celei de-a doua tranşe a subvenţiei pentru animale peste 1000 de fermieri din cei circa 9000 eligibili, însă 328 s-au întors să-şi anuleze adeverinţele, suspicioşi după ce au dat ochii cu ofiţerii de credit şi preferând să aştepte varianta sigură a efectuării plăţii de către stat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ce i-a speriat în fapt?

Citeste mai mult in Mesagerul de Bistrita-Nasaud
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton