
Probleme au apărut cu cea de-a doua tranşă, pe care statul nu a mai avut bani s-o plătească şi, la presiunea reprezentanţilor fermierilor deplasaţi la Bucureşti, a apelat la o măsură urgentă, de compromis, convenind cu CEC, BRD şi BCR să crediteze ele fermierii până când statul va avea banii necesari să stingă această obligaţie de plată. Guvernul anunţa atunci că statul va garanta creditele respective, a căror accesare urma să fie extrem de simplă - pe baza unei adeverinţe de la APIA, fără a da detalii despre dobândă, comisioane sau procent de garantare.
Detaliile au ieşit în evidenţă abia când oamenii au ajuns să aibă de-a face cu băncile, mulţi neînţelegând informaţiile primite despre condiţiile creditării, manifestându-se prin urmare suspicioşi şi destul de reticenţi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Nici băncile nu le-au explicat "băbeşte" situaţia, astfel că, auzind de dobândă şi comisioane fără explicaţii concrete în ce priveşte mecanismul de plată şi stingere apoi a datoriei, majoritatea crescătorilor au renunţat să-şi încaseze astfel subvenţia. La APIA Bistriţa-Năsăud au solicitat adeverinţe în vederea obţinerii prin credit bancar a celei de-a doua tranşe a subvenţiei pentru animale peste 1000 de fermieri din cei circa 9000 eligibili, însă 328 s-au întors să-şi anuleze adeverinţele, suspicioşi după ce au dat ochii cu ofiţerii de credit şi preferând să aştepte varianta sigură a efectuării plăţii de către stat.
Ce i-a speriat în fapt?
Citeste mai mult in
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News