Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii romani, ingrijorati de modul de acordare a subventiilor

fermierii-romani-ingrijorati-de-modul-de-acordare-a-subventiilor

Afirmatia apartine ministrului Agriculturii, care a mai mentionat ca acestia sunt nemultumiti si de scaderea plafonului in cadrul Politicii Agricole Comune.


Actuala alocare din Cadrul financiar multianual nu raspunde obiectivelor Romaniei, iar scaderea plafonului pe cei doi piloni din cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) si modul de acordare a subventiilor ingrijoreaza fermierii romani, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la reuniunea Consiliului de ministri Agricultura si Pescuit, de la Sofia.
 
„Noi consideram ca actuala alocare din Cadrul Financiar Multianual nu raspunde proiectelor noastre si obiectivelor pe care ni le-am propus. Scaderea plafonului pentru cei doi piloni, coroborata cu modul de acordare a subventiilor creeaza ingrijorare pentru fermierii romani. Plafonarea nu este sustenabila pentru Romania. Aceasta va afecta profund performanta la nivelul fermelor care asigura fondul de marfa necesar alimentarii pietei. Am folosit si vom folosi mecanisme si instrumente de stimulare, cele folosite pana acum dand unele rezultate, dar acestea sunt departe de dimensiunea necesara. Saltul tinerilor fermieri in Romania a fost timid - de la 5,5% in 2015-2016 la 13% in 2017, din totalul acestora - ceea ce indica directia de actiune care a fost sustinuta atat de politicile europene, cat si de cele nationale integrate metodic in practicile europene”, a spus ministrul Agriculturii.
 
Acesta a subliniat ca lansarea Cadrului Financiar Multianual indeamna la gasirea de solutii pentru tinerii fermieri, pentru inlocuirea generatiilor intr-un cadru dat care, pana acum, nu confera elasticitatea necesara pentru a defini noi solutii si nici pentru a gasi cai de rezolvare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Romania se confrunta cu cel mai mare si mai profund exod al fortei de munca in randul tinerilor care se indeparteaza de tara. Analizand aceasta stare de fapt, ne punem evident intrebarea ce perspective avem in interpretarea noului plafon de finanţare a PAC post 2020. Raspunsul este ca nivelul de finantare nu satisface nici sperantele tinerilor fermieri si nici nevoia de a gasi solutii pentru marile probleme pe care le ridica fermierilor schimbarile climatice si atacul de boli si daunatori, care afecteaza productia, calitatea acesteia si rezultatul economic al acestora. Nu poti sa faci mai mult cu bani mai putini, iar in conditiile previzionate, nici atat. Sa fim inteligenti si hotarati, sa prevenim nasterea generatiilor de fermieri tineri din falimente agricole, ne va costa mai mult si va fi mai greu de gestionat”, a precizat ministrul Agriculturii.
 
El a adaugat ca tinerii fermieri sunt atrasi de rezultatele obtinute in agricultura si dorinta de a realiza o activitate intr-un domeniu esensial existenţei umane - securitatea alimentara, iar dorinţa de alegere, de stimulare a fermierilor, de realizare a unei productii economice si a unei calitati confortabile poate fi asigurata in buna parte prin sustinere financiara.
 
Ministrul Agriculturii a subliniat ca, din nefericire, reducerea financiara PAC dupa 2020 nu sustine si nici nu stimuleaza aceste preocupari si si-a exprimat speranta legata de ajustarea propunerii financiare si a principalelor cai de implementare, „in asa fel incat toti, deopotriva, sa intelegem binele si sa savuram impreuna succesul”.


Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016