Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii, scutiti de sanctiuni de la APIA pe 2015 si 2016 daca nu respecta regulile privind inverzirea

fermierii-scutiti-de-sanctiuni-de-la-apia-pe-2015-si-2016-daca-nu-respecta-regulile-privind-inverzirea

Directorul general adjunct al agentiei de plati a anuntat ca aceste sanctiuni vor incepe sa fie aplicate, insa, din anul 2017.


Veste buna pentru fermierii care anul trecut sau anul acesta nu au respectat regulile privind inverzirea, directorul general ala APIA, Nicolae Horumba, anuntand ca acestia nu vor fi sanctionati, insa lucrurile se vor schimba de anul viitor.
 
„In prezent la platile pe inverzire vrem sa finalizam testarile pe calculul platilor in asa fel incat sa facem platile cat mai repede posibil. Nu stiu daca saptamana aceasta, saptamana viitoare sau peste doua saptamani. Sunt testari si verificari in asa fel incat calculele sa fie corecte. Vineri a aparut ordinul ministrului Agriculturii privind sanctiunile, care prevede modul in care se fac calculele privind platile pe inverzire. Ce trebuie sa stie fermierii — si este foarte important — este ca in 2015 si 2016 nu se aplica sanctiuni”, a precizat Horumba.
 
Acesta a subliniat ca, in ceea ce priveste calculul la plata, acesta se va face la suprafata de teren arabil pe care o detine in ferma si pe care s-a respectat inverzirea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In schimb, calculul la plata se va face la suprafata de teren arabil pe care o are in ferma si pentru care trebuia sa respecte inverzirea. Se face un calcul care face diferenta la ceea ce ar fi trebuit sa realizeze ca suprafata, fata de ceea ce a realizat, si se aplica o reducere de jumatate, conform regulamentului. De exemplu, daca el avut o sarcina de 5%, a realizat 3% (inverzirea — n. r.) pentru o suprafata totala de 100 de hectare arabil, nerealizarea, practic, se contorizeaza in suprafata arabila luandu-se numai jumatate ca reducere a platii. Asta in cateva cuvinte simple, pentru ca regulamentul este foarte greu de reprodus, este foarte alambicat”, a precizat Horumba.
 
In opinia acestuia, trebuie facuta diferenta in ceea ce priveste sanctiunea aplicata fermierului si ceea ce inseamna reducerea platii.
 
„Regulamentele vorbesc de doua concepte total diferite, reducerea fiind plata la ceea ce a realizat, iar sanctiunea este una administrativa, care se aplica pentru ca nu si-a realizat sarcinile. Trebuie sa facem foarte clar diferenta. Sanctiunea administrativa se refera in general pe acelasi principiu ca si sanctiunile referitoare la SAPS; daca este vorba de o supradeclarare pana in 3% se aplica procentul care este, peste 3% si pana la 20% se aplica dublul diferentei, peste 20% este eliminat de la plata respectiva si peste 50% intra in sanctiuni multianuale”, a explicat directorul general adjunct al APIA.
 
Pentru 2015, fermierii primesc pentru inverzire, conform regulamentelor aprobate pentru anul respectiv, o suma de 59,12 euro pe hectar. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton