Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Fermierii si autoritatile sanitar-veterinare din Marea Britanie sunt in alerta, dupa ce doi cai importati din Romania au fost depistati cu anemie infectioasa ecvina
Fermierii si autoritatile sanitar-veterinare din Marea Britanie sunt in alerta, dupa ce doi cai importati din Romania au fost depistati cu anemie infectioasa ecvina, o boala mortala pentru cai si usor transmisibila. Pentru britanici este primul astfel de caz in ultimii 34 de ani.
Cele doua animale infectate se aflau intr-o ferma din comitatul Wiltshire, din sud-vestul Marii Britanii, si apartineau unui negustor de cai care i-a cumparat din Belgia. Medicii au depistat virusul la un control de rutina si au eutanasiat animalele bolnave. Caii proveneau din Romania si faceau parte dintr-un lot de zece cai "de valoare inferioara".
Romania este principalul focar european de infectie cu acest virus. British Horse Society a facut un apel la calm catre cei peste un milion de proprietari de cai din Marea Britanie, spunand ca este putin probabil sa izbucneasca o epidemie, date fiind temperaturile scazute din ultima vreme si faptul ca boala se transmite, mai ales, prin muscaturi de insecte. Acesta este primul caz de anemie infectioasa ecvina care a aparut pe teritoriul Marii Britanii in ultimii 34 de ani. Boala, cunoscuta si sub numele de "febra de mlastina" sau sub porecla romaneasca de "SIDA cailor", este mortala pentru cai si magari si este usor transmisibila.
Romania este singura tara din Europa unde aceasta boala este foarte raspandita, pentru ca masurile pentru eliminarea virusului au inceput recent, o data cu aderarea la UE. Robert Bartha, presedintele Autoritatii Hipice Nationale, ne-a explicat ca, in Romania, in jur de 20.000 de cabaline sufera de aceasta boala, ceea ce inseamna mai putin de 5% din efectivele "de rand" detinute de tarani.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News