Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii vor primi ajutoare pentru seceta si inghet spre sfarsitul anului

fermierii-vor-primi-ajutoare-pentru-seceta-si-inghet-spre-sfarsitul-anului

Ministrul Agriculturii a facut anuntul la finele saptamanii trecute, precizand ca inca nu s-a stabilit cuantumul acestor despagubiri.


Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a dat asigurari zilele trecute ca pana la sfarsitul acestui an, fermierii afectati de seceta dar si de inghetul tarziu din aceasta primavara vor fi despagubiti cu bani de la Guvern.
 
Seful MADR a precizat ca peste un milion de hectare au fost afectate de cele doua fenomene, iar pana in  prezent nu s-a stabilit inca un cunatum al despagubirior care vor fi acordate fermierilor.
 
„Deocamdata acordam un ajutor de minimis pentru reducerea pretului la energia electrica pentru irigatii, 30 de milioane de lei, si catre sfarsitul anului vom mai acorda o despagubire. Sunt peste un milion de hectare afectate de seceta si inghet tarziu, mai ales pe partea de seceta. E greu de precizat acum cuantumul despagubirilor pe persoana, trebuie sa vedem cat este procentul de afectare a culturilor si de abia dupa aceea vom vedea care este procentul de despagubire individuala”, a declarat Achim Irimescu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pana la acest moment gricultorii au facut deja pasii necesari obtinerii sprijinului guvernamental, fiind sesizate prefecturile si constituite comisii de evaluare a pagubelor care au constatat gradul de afectare a culturilor la fata locului, iar in prezent datele se transmit la minister.
 
Ministrul Agriculturii s-a referit si la sistemul antigrindina, preciand ca MADR a mai facut o propunere Comisiei Europene pentru a-i ajuta pe fermieri sa isi achizitioneze o astfel de instalatie.
 
„Am cerut Comisiei Europene sa fie de acord ca marii fermieri sau asociatiile care doresc sa-si cumpere o astfel de instalatie care costa circa 100.000 de euro, iar o racheta costa cam 700-800 de euro, sa le poata achizitiona prin Programul National de Dezvoltare Rurala cu 50%, pentru a ajuta bugetul de dezvoltare a sistemului national antigrindina”, a mai declarat acesta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.6 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016