Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Festivalul cartofului de la Rasca


Desprins parca din poveste, cartoful in doua culori, obtinut prin incrucisarea soiurilor alb si rosu de catre agricultorii din Rasca, judetul Cluj, a fost la mare cinste in aceasta duminica, cu prilejul traditionalului "Festivalul al cartofului".
Localnicii din Rasca nu au avut niciodata un director de productie sau de marketing, dar dovedesc ca stiu foarte bine cum se pot obtine productii record de pe 800 de hectare de teren cultivat. In acest an, s-au obtinut 16 tone de cartofi la hectar.


Anul trecut productia a fost un record si nu doar in judet: 35 de tone de cartofi la hectar. Agricultorii spun ca secretul bunei productii sta in calitatea pamantului si in folosirea ingrasamantului natural si sunt mandri ca si strainii vin la Rasca sa cumpere cartofi sanatosi si mult mai gustosi decat in alte parti. Cu prilejul "Festivalului cartofului", la Rasca a fost organizat, duminica, un concurs de carat saci in spate, a avut loc o hora a satului, dar si concursuri de costume populare si de bucatarie traditionala. Un foarte frumos spectacol folcloric i-a incantat pe toti participantii la manifestare.

Un foc de artificii va marca evenimentul, iar de la miezul noptii se va da startul la un mare bal. La Festivalul din 2007, vedeta manifestarii a fost un cartof gigant, cantarind putin peste doua kilograme. "Dumnezeu asa ni l-a dat", motiva atunci castigatoarea premiului, Floarea Dreve. Tot la editia din 2007 a fost lansata reteta "Tocanitei a la Rasca". Cultura cartofului constituie principala sursa de venit pentru localnicii din zona. Cultivatorii spun, cu incantare ca ei cultiva "cartofi de elita".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Festivalul cartofului" de la Rasca este unul dintre cele mai reusite din judet. Manifestarea este organizata de Consiliul Judetean Cluj, Primaria si Consiliul local Rasca, impreuna cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016