Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Floricultura: un aradean cultiva aproape 15.000 de flori Steaua Crăciunului


Un horticultor din Arad se pregăteşte să livreze pe piaţă aproape 15.000 de ghivece cu Steaua Crăciunului, o floare specifică sărbătorilor de iarnă, transmite corespondentul AmosNews.

Ladislau Palasthy şi-a ales să cultive Steaua Crăciunului, o floare sensibilă, care înfloreşte în apropierea zilei în care este sărbătorit Sfântul Nicolae şi rămâne înflorită până la Crăciun. Arădeanul a început să crească Steaua Crăciunului în urmă cu şase ani.


„Noi trebuie să ne axăm pe soiurile care se aduc mai greu de afară, din altă ţări, care sunt mai greu de transportat. Ele sunt foarte gingaşe. E o cultură mai sensibilă şi prea puţini horticultori se ocupă de creşterea acestui soi. Noi ne axăm pe culturile grele, dar pe care putem să le şi vindem“, afirmă Palasthy, care se bucură că anul acesta frigul puternic întârzie, astfel că florile nu vor avea de suferit. Anul trecut, din cauza frigului a fost nevoit să arunce peste 1.500 de flori.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Florile din soiul Steaua Nordului, cultivate de horticultorul din Arad, ajung în toată ţara. „De Sfântul Nicolae florile mele vor fi în Bucureşti, Buzău, Piteşti, Târgu Jiu, Petroşani. De regulă, le ducem unde sunt cerinţe pentru aceste flori. Evităm să le vindem prin supermarket-uri, deoarece acolo nu are nimeni grijă de flori. Ca să aibă grijă de flori, ar trebui să-I plătim noi pe angajaţii lor. Dacă nu le-au vândut, ni le dau înapoi, fără să ni le plătească“, spune Palasthy.

Steaua Crăciunului (Poinsettia) prevesteşte venirea Crăciunului. Frunzele sunt verzi, fragede şi sunt dispuse pe tulpini fragede care contin latex. Florile adevărate sunt foarte mici, sub formă de cupă, de culoare roşie sau galbenă şi se formeaza iarna în vârfurile tulpinilor. Frumuseţea sa nu se datorează florilor, care sunt absolut insignifiante, ci unei anomalii genetice care se manifestă prin modificarea frunzelor aşezate la baza florii.


Aceste mănunchiuri de frunze modificate, numite bractee, capătă culoarea roşu aprins simultan cu apariţia florilor. Acest soi de floare îşi are originea în regiunile muntoase şi umede ale Mexicului şi Americii Centrale, unde a fost cultivată ca plantă cu proprietăţi terapeutice încă din secolele XIV-XV de azteci.

Arădeanul se pregăteşte deja pentru primăvara anului viitor, deoarece pregătirea unei culturi durează 5-6 luni. Astfel că, de 1 martie, Ladislau Palasthy va scoate pe piaţă zeci de mii de frezii.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016