Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FMI este de acord cu subventiile acordate fermierilor, dar respinge reducerea TVA

fmi-este-de-acord-cu-subventiile-acordate-fermierilor-dar-respinge-reducerea-tva

Presedintele Comisiei de buget a Camerei Deputatilor, Eugenia Barna (foto), a declarat vineri, dupa intalnirea cu delegatia FMI, BM si CE, ca opiniile acestora nu sunt favorabile introducerii cotei reduse de TVA pentru alimentele de baza, fiind mai degraba agreata ideea unor subventii pentru agricultori.


Dupa intalnirea cu misiunea de experti internationali, Barna a fost intrebata de jurnalisti care a fost pozitia oficialilor fata de masura de reducere a TVA la 9% pentru alimentele de baza.

"Opiniile exprimate nu sunt favorabile, mai bine ar fi sa existe subventii pentru producatorii agricoli pentru a evita producerea unei evaziuni fiscale. (...) Se fac studii si, pana la momentul noiembrie, cand vom avea proiectul de buget, putem sa vedem ce anume putem face in domeniul fiscalitatii", a precizat presedintele Comisiei de buget, mentinand faptul ca discutiile vor fi reluate la momentul realizarii proiectului de buget pe 2013.

In ceea ce priveste impozitul regresiv pentru salarii, presedintele Comisiei de buget a precizat ca trebuie realizata o nota de fundamentare foarte clara, pentru ca orice procent de scadere trebuie luat de altundeva si atunci fie sunt reduse cheltuielile pentru investitii, fie sunt reduse alte cheltuieli.

De asemenea, Barna a sustinut ca oficialii FMI sunt de acord in principiu cu plata TVA la incasarea facturii, care sa fie aplicata pentru IMM-uri in cazul afacerilor de pana in 500.000 de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Dansii sunt de acord cu ideea in general, iar pragul si categoriile de intreprinzatori care vor intra in aceasta masura il vom stabili ulterior", a afirmat Barna.

Barna a mentionat ca oficialii institutiilor internationale care fac parte din delegatia venita la Bucuresti si-au exprimat ingrijorarea fata de climatul politic, insa au admis faptul ca Romania si-a respectat toate angajamentele.

"Sunt ingrijorati de faptul ca in acest moment exista probleme politice, este necesar sa avem o stabilitate. Din punct de vedere economic, pot spune ca sunt multumiti, concluziile ne arata faptul ca Romania si-a indeplinit pana in acest moment toate angajamentele asumate, cheltuielile se incadreaza in tintele bugetare stabilite, insa pentru tara noastra este foarte important ca in perioada urmatoare sa fim foarte atenti cum cheltuim banii, mai ales ca anul acesta sunt alegeri parlamentare, cheltuielile nu trebuie sa fie populiste, ci sa asigure o stabilitate economica", a explicat Barna.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirma in luna iulie ca bugetul pentru 2013 va include cu siguranta TVA de 9% la alimente, daca aceasta masura nu va fi implementata din acest an.

Premierul Victor Ponta anunta in luna mai ca Guvernul va propune pentru anul viitor un proiect de buget incluzand cote diferentiate de impozitare pentru veniturile persoanelor fizice, de 8%, 12% si 16%, sistem care ar urma sã fie introdus de la 1 ianuarie 2013 daca USL va castiga alegerile din toamna.

Guvernul a redus prognoza de crestere economica pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB, potrivit proiectului de rectificare bugetara.

Expertii FMI aflati la Bucuresti au parcurs si cadrul macroeconomic pe care se va fundamenta bugetul pe 2013, iar opiniile converg spre o crestere economica de 2,5%, sensibil mai jos fata de estimarea anterioara a Comisiei Nationale de Prognoza, de 3,1%, au declarat pentru Mediafax surse apropiate negocierilor cu institutia financiara.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016