Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fondul de Garantare al IMM-urilor amana intrarea pe piata creditelor


La doua luni dupa ce Executivul a dat unda verde transformarii Fondului national de garantare a creditelor pentru IMM-uri in banca, oficialii acestei institutii sunt mai ingrijorati ca oricand. Nu atat din cauza faptului ca aceasta extindere a obiectului de activitate poate pune in dificultate Fondul in relatia cu bancile, cat mai ales in contextul actual, cand, din cauza crizei, bancile au redus drastic activitatea de creditare.

La 18 septembrie, a intrat in vigoare HG 1.113, care a schimbat obiectul de activitate al Fondului, adaugand la activitatea de garantare a creditelor pe cea de acordare a creditelor imobiliare si a microcreditelor, ca si acordarea contragarantiilor. Prin acelasi act normativ, Fondul si-a schimbat si numele in Fondul National pentru IMM (FNIMM). “Aplicarea Hotararii de Guvern este in prezent suspendata, din cauza inadvertentelor si a confuziilor pe care le contine, in pofida observatiilor noastre”, a declarat Aurel Saramet, presedintele FNIMM, pentru Business Standard. “Modificand obiectul de activitate, HG 1.113 afecteaza credibilitatea produselor si a institutiei noastre. In loc ca produsele noastre, mai ales garantiile, sa fie mai atractive pentru banci, exista pericolul ca acestea sa obiecteze, in cazul in care coeficientul nostru de risc ar creste odata cu expunerea directa pe credite si cu contragarantarea produselor altora”, spune Aurel Saramet. Totodata, bancile ar fi si mai putin dispuse sa acorde credite IMM-urilor bazandu-se pe garantiile Fondului, daca acesta le-ar face concurenta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Business Standard
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016