Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene: Finanţarea acordata microintreprinderilor va fi de 100%. A fost eliminată contribuţia solicitantului


Implementarea Programului Operational Regional a fost dezbãtutã în cadrul Comitetului de Monitorizare al Programului (CM POR), care a avut loc la Piatra Neamt săptămâna trecută.

Cu aceastã ocazie, s-a evaluat stadiul programului si s-au stabilit mãsurile pentru accelerarea implementãrii proiectelor si a implementãrii financiare a fondurilor POR si s-au luat o serie de decizii strategice pentru a putea utiliza cu succes toate fondurile alocate programului.

Astfel, pentru Domeniul Major de Interventie (DMI) 4.3 „Sprijinirea dezvoltãrii microîntreprinderilor”, CM POR a decis eliminarea contributiei proprii a beneficiarilor la cheltuielile aferente cererilor de finantare. În consecintã, valoarea maximã a finantãrii acordate va fi de 100% din cheltuielile eligibile ale proiectului, nu mai mult de 200.000 de euro. Decizia a fost luatã în contextul procesului de simplificare a accesãrii fondurilor structurale si a crizei economico-financiare. Tot ca modalitate de a ajuta microîntrepriderile în procesul de accesare a fondurilor europene, s-a luat decizia flexibilizãrii conditiei de eligibilitate referitoare la profitul din exploatare prin acceptarea profitului înregistrat în ultimul an drept conditie suficientã.

Vor fi suplimentate fondurile aferente DMI 4.1, DMI 4.3, DMI 5.1 si DMI 5.3, prin realocarea sumei aferente domeniului major de interventie 4.2, care nu s-a utilizat. Din banii realocati vor fi suplimentate si fondurile alocate DMI 3.1 „Reabilitarea/ modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sãnãtate”. Acesti bani vor fi utilizati pentru reabilitarea/modernizarea si echiparea celor 5 spitale judetene aflate în lista de rezervã a domeniului major de interventie 3.1: Spitalul Judetean Dâmbovita, Spitalul Judetean de Urgentã Vâlcea, Spitalul Judetean de Urgentã Zalãu, Spitalul Judetean de Urgentã “Dr. Fogolyan Kristof” Sf. Gheorghe si Spitalul Clinic Judetean de Urgentã Ilfov.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Decizia de realocare are la bazã situatia DMI 4.2 „Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregãtirea pentru noi activitãti”, pentru care au fost depuse doar 3 proiecte (în regiunea Vest si în Regiunea Centru), cu o valoare solicitatã a finantãrii nerambursabile de 16,18 mil. euro, aflate în diferite etape ale procesului de evaluare si selectie. În aceste conditii, banii alocati DMI 4.2 nu pot fi cheltuiti în timp util, în timp ce pentru celelalte domenii de interventie existã cereri de finantare care depãsesc valoarea alocatã respectivului tip de operatiuni.

În cadrul Axei 5, DMI 5.3 „Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare în scopul cresterii atractivitãtii României ca destinatie turisticã”, operatiunea de finantare a Centrelor de Informare si Promovare turisticã va fi extinsã si cãtre unitãtile administrativ teritoriale localizate în zonele cu o concentrare mare si foarte mare de resurse turistice naturale si antropice si a statiunilor turistice, cu exceptia unitãtilor administrativ teritoriale din mediul rural. De asemenea, în cadrul acestui domeniu, operatiunea privind promovarea produselor turistice, au fost incluse în categoria beneficiarilor eligibili, asociatiile profesionale din turism, înfiintate în baza Legii 356/2001.

În cadrul domeniilor 4.1 si 5.2 s-a aprobat includerea institutiilor de cult ca solicitanti eligibili în parteneriat cu unitãtile administrativ teritoriale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016