Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene: Patrimoniul turistic al Regiunii Centru va beneficia de şase milioane euro fonduri nerambursabile


Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru anunţă semnarea, la acest sfârşit de săptămână, a două noi contracte de finanţare nerambursabilă, cu o valoare totală de 34,5 milioane lei. Reabilitarea, conservarea şi punerea în valoare a obiectivelor de patrimoniu turistic, fie ele cetăţi sau biserici sunt obiectivele finale ale acestor proiecte, finanţate prin domeniul major de intervenţie 5.1 al Programului Operaţional Regional.
Semnarea contractelor de finanţare a avut loc în prezenţa doamnei Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a domnului Simion Creţu, director general ADR Centru, precum şi a beneficiarilor acestor proiecte, episcopul prof. Christoph Michael Klein şi parohul municipal pr Kilian Dörr.

Primul proiect contactat este cel ce prevede 'Conservarea, protejarea şi punerea în valoare a monumentului patrimoniu naţional Biserica Evanghelică CA Sibiu prin restaurarea acoperişului clădirii'. Cu un buget de 9,61 milioane lei, sumă nerambursabilă solicitată, pe parcursul celor 40 de luni estimate ca fiind necesare pentru realizarea proiectului, Parohia Evanghelică Sibiu urmăreşte restaurarea clădirii Bisericii Evanghelice CA Sibiu, în vederea conservării identităţii culturale şi istorice a oraşului şi pentru promovarea diversităţii culturale sibiene. Simbol al cetăţii medievale şi parte a peisajului cultural sibian, Biserica Evanghelică constituie legătura istorică dintre trecut şi prezent, iar reabilitarea sa este necesară pentru reintroducerea în circuitul turistic a tezaurului de artă medievală adăpostit de lăcaşul de cult. Acest fapt va determina creşterea atractivităţii turistice a obiectivului de patrimoniu şi a întregului ansamblu istoric sibian. Pe lângă atingerea acestui obiectiv, beneficiarul mai estimează crearea a 13 noi locuri de muncă temporare şi 12 permanente, trei dintre acestea fiind ocupate de cetăţeni de etnie romă.

Cel de-al doilea proiect semnat, depus spre finanţare de către Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice din România, prevede restaurarea a 18 ansambluri de biserici fortificate din judeţele Alba, Braşov, Mureş şi Sibiu. Obiectivul general al proiectului constă în conservarea şi punerea în valoare a potenţialului ansamblurilor bisericilor fortificate unice din Transilvania, ca parte a tezaurului României şi ca puncte de atracţie turistică ale Regiunii Centru, precum şi exploatarea potenţialului turistic necesar pentru dezvoltarea economică a Regiunii Centru, în special la nivelul satelor şi al oraşelor mici din zonă. Bugetul de peste 16,6 milioane lei fonduri nerambursabile solicitate este alocat pentru îmbunătăţirea infrastructurii de orientare, acces şi primire a turiştilor în 18 localităţi rurale şi mic - urbane din Regiunea Centru, respectiv încurajarea altor investiţii conexe în respectivele localităţi şi zonele învecinate. După implementarea proiectului, estimat să dureze 36 luni, beneficiarul aşteaptă o creştere semnificativă a numărului de turişti la bisericile fortificate, precum şi a perioadei medii de şedere a acestora în Regiunea Centru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


'Prin implementarea acestor proiecte vom reuşi să întregim valoarea turistică a Regiunii Centru. Căi de acces funcţionale, clădiri sigure şi conservate pentru viitor, spaţii expoziţionale şi pentru evenimente, refacerea peisajului ce înconjoară monumentele, mobilier nou, sisteme antiefracţie, infrastructură corespunzătoare, dar şi semnalizarea acestor atracţii turistice prin panouri, sunt activităţi prevăzute în proiecte, care vor crea condiţii normale de vizită şi vor reda valoarea acestor atracţii turistice. Ne bucurăm când avem proiecte de o asemenea anvergură, care vor reuşi să atragă resurse financiare, atât pentru locaţiile vizate, cât şi pentru cetăţenii din regiune. Vom sprijini beneficiarii să ducă la bun sfârşit aceste proiecte şi suntem în măsură să anunţăm public că, până la finele acestui an, vom mai avea şi alte proiecte contractate pe acest domeniu', a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016