Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri pentru promovarea zonelor agricole cu valoare naturala ridicata

World Wide Fund for Nature Romania va finaliza in luna iunie un proiect cu finantare europeana in valoare de 86.000 euro, desfasurat in Romania si Bulgaria, pentru promovarea zonelor agricole cu valoare naturala ridicata (HNV), a declarat, pentru NewsIn, coordonator programe WWF, Luminita Tanasie.

"Proiectul a debutat in luna iunie 2008 si dureaza 12 luni. Este realizat in Romania si Bulgaria, cu finantare europeana de 75.000 de euro, din care Romania beneficiaza de 35.000 de euro. Noi participam cu 11.000 de euro", a explicat Luminita Tanasie.

Potrivit acesteia, principalele obiective ale proiectului sunt promovarea zonelor agricole HNVsi a producatorilor traditionali de pe piete, catre consumatori, dar si catre autoritati, pentru sustinerea activitatilor agriculturii HNV, ce are ca scop pastrarea biodiversitatii. In plus, World Wide Fund for Nature (WWF) Romania are ca obiectiv incurajarea cooperarii intre fermierii din zonele HNV si imbunatatirea viabilitatii economice a acestui tip de agricultura.

Tanasie a explicat ca in cadrul proiectului a fost realizata analiza "Valori ‘ascunse’ ale sistemelor agricole cu valoare naturala ridicata (HNV) in Romania si Bulgaria" cu scopul prezentarii importantei acestor zone, care va fi utilizata in anul 2010 la revizuirea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). De asemenea, proiectul a inclus si o campanie de promovare a zonelor HNV, realizarea unui blog ce va fi lansat in luna iunie si care va cuprinde informatii despre produsele traditionale. Acesta va contine, de asemenea, indicatii despre punctele de comercializare a produselor traditionale. Proiectul WWF include si organizarea Targului de Produse Traditionale ce va avea loc in data de 23 mai, la Baia Mare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


In plus, World Wide Fund for Nature (WWF) Romania deruleaza in paralel alte doua proiecte cu finantare europeana, in parteneriat cu Agentia de Protectie a Mediului si cu Societatea Ornitologica Romana, pentru conservarea si managementul responsabil al padurilor de pe ostroavele Dunarii si pentru pastrarea speciilor de rata rosie si cormoran pitic din judetele Olt si Teleorman.

World Wide Fund for Nature a fost fondata in 1961 si este o organizatie internationala independenta care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii. WWF are aproximativ cinci milioane de sustinatori in toata lumea si o retea activa in peste 100 de tari. Aceasta activeaza in Romania de la mijlocul anilor 90, sprijinind proiectele de protectie si refacere a zonelor umede din Delta Dunarii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016