Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fraude de 5,9 milioane de euro vor fi recuperate de catre APIA

Tags: apia

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are de recuperat 5,9 milioane de lei de la agricultori şi Consilii Locale care au primit pe nedrept subvenţii din fonduri UE aferente anului 2007, dauna fiind constatată în urma unor controale ale Direcţiei Antifraudă din instituţie.

Direcţia Antifraudă şi Control Intern a APIA a verificat modul de acordare a sumelor din fonduri europene în judeţele Botoşani, Galaţi, Tulcea, Caraş-Severin, Timiş, Cluj-Napoca, Dâmboviţa, Vrancea, Bistriţa Năsăud şi Dolj. "Din verificările efectuate au fost constatate nereguli în instrumentarea dosarelor depuse de fermieri (cele mai relevante fiind dosarele de la Caraş-Severin), dar şi cazuri în care au fost constatate documente suspecte a fi falsificate ori a căror înregistrare nu a putut fi dovedită la emitenţii de adeverinţe. Cazurile în care au fost constatate suspiciuni de fraudă au fost sesizate Departamentului de Luptă Antifraudă din cadrul Cancelariei Primului-Ministru în calitate de punct naţional de contact al OLAF", arată agenţia, informează Mediafax.

În urma neregulilor, APIA a emis titluri de creanţe pentru 5,9 milioane lei şi a sesizat Comisia de disciplină în cazul angajaţilor APIA responsabili cu gestionarea dosarelor fermierilor. Cel mai semnificativ caz de nereguli a fost găsit la Caraş-Severin, unde 50 de Consilii Locale au primit pe nedrept subvenţii pentru păşuni şi fâneţe. Astfel, agenţia trebuie să recupereze suma de 4,38 milioane lei, aferentă unei suprafeţe de 34.782 hectare pentru care Consiliile Locale au depus cereri de sprijin.

În urma neregulilor, APIA a sesizat DNA privind activitatea centrului din Caraş-Severin. "Nu este o sesizare nominală, ci una generală, privind activitatea din Caraş-Severin", potrivit APIA.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Subvenţia la hectar aferentă anului 2007 a fost de 50,5 euro pe hectar din fonduri UE , la care s-au adăugat plăţi complementare de la bugetul de stat. De aceste plăţi au beneficiat 1,16 milioane de fermieri, din numărul total de 1,24 milioane care au depus cereri. Totodată, 61.483 agricultori care au solicitat subvenţia nu s-au calificat pentru primirea banilor (au scăzut sub limita de plată de 10 lei după aplicarea sancţiunilor pentru declararea unei suprafeţe mai mari decât cea exploatată), iar cererile a 13.426 de fermieri au fost respinse (au declarat suprafeţe mai mici de un hectar sau au depus cererile după termenul limită).

În acelaşi timp, 166 de agricultori nu au primit deocamdată banii aferenţi anului 2007 din cauze precum comunicarea unui cont bancar eronat sau cod numeric personal incorect, erori în baza de date a agenţiei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016