Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

GAL - functionarea grupurilor de actiune locala

În perioada 4-5.03.2010 s-a desfăşurat la Baia Mare workshop-ul cu tema: ,,Funcţionarea unui Grup de Acţiune Locala”, eveniment organizat de către Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş, cu sprijinul Comisiei Europene.

La reuniune au participat reprezentanţi ai sectorului privat, public şi non profit, implicaţi în dezvoltarea spaţiului rural, animatorii celor cinci potenţiale Grupuri de Acţiune Locală din Maramureş, reprezentanţi ai administraţiei locale şi centrale Maramureş, ai CEFIDEC Vatra Dornei, ai firmei GBI Consulting Austria şi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Timişoara.
În cadrul întâlnirii au fost abordate teme care vizează :

* dezvoltarea participării active a părţilor interesate in dezvoltarea spatiului rural conform abordării LEADER (axa 4 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală);
* pregătirea potenţialelor Grupuri de Acţiune Locală, existente în judeţul Maramureş pentru realizarea unei strategii de dezvoltare viabile şi implementarea acesteia în mod corect în teritoriu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Aceste informaţii au fost prezentate de specialişti ai abordării LEADER din Olanda, Austria şi Germania, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi ai Agenţiei de Plaţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Ce sunt grupurile de actiune locala (GAL)?
In Romania exista o serie de initiative in dezvoltare comunitara, cum ar fi: grupuri de initiativa locala, micro-regiuni si alte parteneriate de tip LEADER. Unele grupuri au atins un nivel de maturitate organizationala si s-au transformat in asociatii comunitare cu personalitate juridica, iar altele, dupa ce si-au atins scopul, s-au dizolvat.

Desi o serie de parteneriate au in curs de elaborare strategiile de dezvoltare locala, multe dintre acestea nu au fost finalizate datorita atat lipsei mijloacelor financiare, cat si lipsei de informatii cu privire la sursele de finantare si avantajele care decurg din acestea. De asemenea, cei 120 reprezentanti ai teritoriilor subregionale selectati de catre minister in vederea instruirii privind urmatoarele subiecte: constructia de parteneriate, analiza diagnostic, strategia de dezvoltare locala, planul de actiune al teritoriului, activitatile de instruire, monitorizare si evaluare a planului, actiuni necesare pentru implementarea axei LEADER in Romania vor avea in continuare nevoie de sprijin pentru finalizarea strategiilor integrate de dezvoltare.

Avand in vedere ca exista potential pentru constituirea de Grupuri de Actiune Locala si faptul ca Romania nu a mai implementat masuri de tip LEADER, infiintarea si dezvoltarea Grupurilor de Actiune Locala reprezinta o prioritate pentru aceasta perioada de programare. Astfel, actorii publici si privati din teritoriile care doresc sa participe la procedura de selectie a Grupurilor de Actiune Locala au nevoie de sprijin, pana in momentul selectiei, din cadrul acestei masuri pentru constructie de parteneriate, elaborare de strategii integrate si finantare de studii pentru pregatirea dosarelor de candidatura. Intrucat Grupul de Actiune Locala are in responsabilitatea sa selectarea proiectelor, activitati de dobandire de competente si animare a teritoriului, membrii sai au nevoie de informatii corecte, competente corespunzatoare si alte tipuri de sprijin pentru indeplinirea sarcinilor lor intr-un mod eficient.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016