Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Galati: Recolte de cereale, sub asteptari


Recoltele de grau, secara, rapita pentru ulei, orzoaica de primavara sau ovaz au fost sub asteptari in acest an din cauza capriciilor vremii, a declarat pentru Agerpres directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Galati, Violeta Nanu. Potrivit datelor DADR, productia medie estimata pentru culturile de grau si secara a fost de 2.604 kg/ha, dar s-au realizat cu aproape 500 de kg/ha mai putin, fiind vorba despre o productie totala de numai 138.200 tone.
Aceasta situatie este explicata de reprezentantii DADR Galati prin abundenta ploilor care au distrus multe culturi. Nici rapita pentru ulei nu a mers bine din cauza vantului puternic care a scuturat aceste plante, dar si a ploilor. Astfel, desi s-a estimat o productie de rapita de 1.560 kg/ha, s-au obtinut in final numai 1.200 de kg/ha, iar productia totala a fost de 34.792 tone.

Sub asteptari a fost si productia de orzoiaca de primavara. Pe fondul precipitatiilor abundente, productia medie realizata s-a situat la valoarea de 1.207 kg/ha, cu 600 kg mai putin fata de cat se estimase. In consecinta, recolta totala a fost de numai 10.230 tone.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Desi se preconiza o productie de 954 de kg/ha de mustar, aceasta a fost de 563 kg/ha, productia totala fiind de 231 tone. Mai bine a mers cultura de fasole si, cel putin pana acum, cea de floarea-soarelui. La fasole, s-a realizat o productie medie de 4.510 kg/ha, cu aproape o tona mai mult decat se estimase initial. In total, este vorba despre o productie de fasole de 1.034 tone.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016