Exclusiv
Publicat in: Stiri
Productia de mere din judetul Galati asigura doar un kilogram de mere pe cap de locuitor, fata de o medie de consum de 12 ori mai mare, infirmeaza A.
"Anul acesta, productia de mere realizata in judetul Galati este foarte slaba, acoperind doar a 12-a parte din necesarul de consum al populatiei. Este adevarat ca nici in alti ani nu s-a reusit sa se acopere pe plan local mai mult de 15-20 la suta din consumul de mere, dar parca productie asa de slaba n-a fost niciodata de la Revolutie incoace", a declarat directorul Unitatii Fitosanitare Galati, Valentin Huciu.

In judetul Galati mai sunt acoperite cu livezi doar 1.716 hectare, iar merii ocupa mai putin de 900 ha. Productia de mere a acestui an este estimata la numai 700 de tone, ceea ce inseamna putin peste un kilogram de fiecare locuitor al judetului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

"O cantitate infima, cata vreme consumul mediu de mere pe cap de locuitor este undeva la 12 kg pe an, socotind aici doar fructele in stare proaspata, fara a intra in calcul compoturile, sucurile, gemurile sau dulceturile. In aceste conditii, piata galateana este la mana merelor aduse din zona montana si din import. De altfel, un recent studiu al Institutului National de Statistica arata faptul ca romanii mananca in proportie de 54 la suta mere aduse din import", a precizat Valentin Huciu.

Acesta s-a aratat sceptic in legatura cu viitorul pomiculturii galatene in conditiile in care defrisarile sunt in toi, iar plantari abia depasesc 150 de hectare. "Sunt semne ca mai bine de jumatate din suprafata de livada va disparea in urmatorii trei-patru ani, iar plantarile sunt relativ modeste, netinand pasul cu defrisarile", a spus Valentin Huciu.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton