Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Galati: un singur kilogram de mere pe cap de locuitor


Productia de mere din judetul Galati asigura doar un kilogram de mere pe cap de locuitor, fata de o medie de consum de 12 ori mai mare, infirmeaza A.
"Anul acesta, productia de mere realizata in judetul Galati este foarte slaba, acoperind doar a 12-a parte din necesarul de consum al populatiei. Este adevarat ca nici in alti ani nu s-a reusit sa se acopere pe plan local mai mult de 15-20 la suta din consumul de mere, dar parca productie asa de slaba n-a fost niciodata de la Revolutie incoace", a declarat directorul Unitatii Fitosanitare Galati, Valentin Huciu.

In judetul Galati mai sunt acoperite cu livezi doar 1.716 hectare, iar merii ocupa mai putin de 900 ha. Productia de mere a acestui an este estimata la numai 700 de tone, ceea ce inseamna putin peste un kilogram de fiecare locuitor al judetului.

"O cantitate infima, cata vreme consumul mediu de mere pe cap de locuitor este undeva la 12 kg pe an, socotind aici doar fructele in stare proaspata, fara a intra in calcul compoturile, sucurile, gemurile sau dulceturile. In aceste conditii, piata galateana este la mana merelor aduse din zona montana si din import. De altfel, un recent studiu al Institutului National de Statistica arata faptul ca romanii mananca in proportie de 54 la suta mere aduse din import", a precizat Valentin Huciu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Acesta s-a aratat sceptic in legatura cu viitorul pomiculturii galatene in conditiile in care defrisarile sunt in toi, iar plantari abia depasesc 150 de hectare. "Sunt semne ca mai bine de jumatate din suprafata de livada va disparea in urmatorii trei-patru ani, iar plantarile sunt relativ modeste, netinand pasul cu defrisarile", a spus Valentin Huciu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016