Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Gandul: Cum luptă bancherii cu creditele neperformante: caută cumpărători pentru văcuţe de lapte
Pentru a reduce provizioanele care le taie din profituri, bancherii nu se dau în lături de la intermedierea vânzărilor între clienţi. "Ştiţi cumva vreo firmă care vrea să cumpere nişte vaci cu lapte?" Astfel de întrebări îşi adresează între ei angajaţii din bănci care lucrează cu întreprinzătorii din domeniul agricol, mai ales cu cei care au accesat fonduri europene şi vin la bancă pentru cofinanţare.
Pentru a-şi ajuta clienţii care se confruntă cu probleme în rambursarea creditelor, dar şi pentru a avea un portofoliu curat de "raportat" la Banca Naţională, bancherii încearcă să îşi sprijine clienţii inclusiv cu diverse sfaturi şi consultanţă.
"Îmi aduc aminte de o firmă care risca să intre în sincopă (din cauza greutăţilor la achitarea ratelor la un credit pentru cofinanţarea unui proiect cu fonduri europene - n.red.). Ştiam despre aceasta că are de vânzare nişte văcuţe cu lapte. Noi avem clienţi inclusiv firme care au depus proiecte pentru cumpărea de vaci de lapte. Aşa că le-am făcut legătura celor doi întreprinzători şi s-a rezolvat problema", a declarat pentru Gândul Ramona Ivan, director executiv Direcţia Instituţii Financiare din cadrul BCR. Ea a adăugat că în caz contrar, întregul portofoliu al clientului care avea greutăţi la rambursare s-ar fi "contaminat", pentru că în general un client are mai multe produse accesate de la o bancă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gandul.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News