Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gandul: Cum vrea statul să scoată 100 de milioane de euro din piatră seacă


Ministerul Agriculturii va face o economie la bugetul de stat de circa 102 milioane euro pentru că intenţionează să nu mai acorde, din acest an, subvenţii pentru terenurile necultivate. Oficialii instituţiei nu au o cifră exactă a celor care nu vor mai primi aceşti bani, care, în acest an, sunt stabiliţi la 85 euro pe hectar. "Recensământul agricol care va avea loc în acest an va identifica toate terenurile nelucrate şi pe cei care nu îşi lucrează terenurile", au declarat pentru Gândul reprezentanţi din Ministerul Agriculturii.
1,2 milioane de hectare sunt necultivate

În statisticile APIA sunt înregistrate circa 1,2 milioane hectare care sunt necultivate, dar sunt întreţinute cu un minim de lucrări, aşa cum prevăd regulile europene pentru a primi fonduri europene. "Prin această decizie de a nu mai da subvenţii pentru terenurile nelucrate vrem să încurajăm proprietarii terenurilor să le cultive", a declarat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, cu prilejul lansării campaniei de depunere a cererilor pentru subvenţii pe hectar. În schimb, proprietarii acestor terenuri vor primi în continuare subvenţia de la Comisia Europeană pe hectar, de 81 euro pe hectar în acest an, dacă dovedesc că asigură lucrări minime de întreţinere a suprafeţelor.

În afară de aceste terenuri întreţinute, la nivel naţional există şi suprafeţe care nu sunt întreţinute în niciun fel, şi pentru care nici până acum nu s-au dat niciun fel de subvenţii. Suprafaţa totală a acestora este de circa 2 milioane hectare, potrivit estimărilor sindicatelor din agricultură. În acest an fermierii vor primi subvenţii de 166 euro pe hectar, din care 81 euro pe hectar de la Uniunea Europeană şi de 85 euro pe hectar de la bugetul de stat. Astfel, producătorii agricoli vor primi în acest an de la Comisia Europeană circa 730 milioane euro, la care se vor adăugă 635 milioane euro de la bugetul de stat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Gandul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016