Aproape 50% din cantitatea de vin vândută la magazine nu este de fapt vin. Ministerul Agriculturii ne sfătuieşte să fim atenţi la etichetă, la ambalaj şi la preţ. Jumătate din vinurile comercializate pe piaţa românească, în special cele foarte ieftine, sunt falsuri, a avertizat ieri secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu.
"Ele sunt vândute la preţuri foarte mici, de 3-5 lei sticla de plastic de doi litri, sub denumirea de băutură fermentată liniştit. De fapt sunt nişte falsuri, dar pe timp de criză omul este tentat să cumpere, neglijând problema calităţii. Se folosesc în general de diminutive, cum ar fi Muscăţel sau Crâşmăriţa, dar întâlnim şi Cetera", a declarat Rădulescu, întrebat de Gândul.
Aşa-numitele băuturi fermentate liniştit pot fi consumate fără probleme, însă doar dacă ele sunt obţinute din fructe, produse melifere sau must concentrat. "În realitate, este vorba de glucoză şi amidon. Sunt nişte golănii puse în raft, care aduc prejudicii uriaşe atât consumatorilor cât şi industriei vinicole", a explicat Cornel Dicu, director în minister.
Specialiştii ne îndeamnă să fim atenţi ca recipientul să nu fie de plastic, pe etichetă să fie specificat clar cuvântul "vin" şi să nu cumpărăm băuturi foarte ieftine, deoarece facem rabat de la calitate. "Concentraţia alcoolică trebuie să provină în exclusivitate din fermentaţia zaharurilor naturale", a mai spus Dicu.
Anul trecut, în România, viţa-de-vie a fost cultivată pe 84.060 hectare, fiind obţinută o producţie de vin de 4,9 milioane de hectolitri, majoritare fiind vinurile albe. Consumul de vin este unul dintre cele mai reduse din Uniunea Europeană, de 24 litri pe cap de locuitor, faţă de un maxim de 50 de litri în ţările comunitare.
Citeste mai mult in Gandul.
"Ele sunt vândute la preţuri foarte mici, de 3-5 lei sticla de plastic de doi litri, sub denumirea de băutură fermentată liniştit. De fapt sunt nişte falsuri, dar pe timp de criză omul este tentat să cumpere, neglijând problema calităţii. Se folosesc în general de diminutive, cum ar fi Muscăţel sau Crâşmăriţa, dar întâlnim şi Cetera", a declarat Rădulescu, întrebat de Gândul.
Aşa-numitele băuturi fermentate liniştit pot fi consumate fără probleme, însă doar dacă ele sunt obţinute din fructe, produse melifere sau must concentrat. "În realitate, este vorba de glucoză şi amidon. Sunt nişte golănii puse în raft, care aduc prejudicii uriaşe atât consumatorilor cât şi industriei vinicole", a explicat Cornel Dicu, director în minister.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Specialiştii ne îndeamnă să fim atenţi ca recipientul să nu fie de plastic, pe etichetă să fie specificat clar cuvântul "vin" şi să nu cumpărăm băuturi foarte ieftine, deoarece facem rabat de la calitate. "Concentraţia alcoolică trebuie să provină în exclusivitate din fermentaţia zaharurilor naturale", a mai spus Dicu.
Anul trecut, în România, viţa-de-vie a fost cultivată pe 84.060 hectare, fiind obţinută o producţie de vin de 4,9 milioane de hectolitri, majoritare fiind vinurile albe. Consumul de vin este unul dintre cele mai reduse din Uniunea Europeană, de 24 litri pe cap de locuitor, faţă de un maxim de 50 de litri în ţările comunitare.
Citeste mai mult in Gandul.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News