Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Geoană: Trebuie să facem din agricultură un sector strategic, prioritar pentru România

Tags: dabuleni

Preşedintele Senatului, liderul social-democraţilor Mircea Geoană, a declarat, joi, la Dăbuleni, că domeniul agriculturii trebuie să devină un sector strategic, prioritar pentru România, informează Mediafax.

"A sosit momentul ca toţi politicienii să ne dăm mâna şi cu specialiştii, şi cu profesioniştii şi să punem un plan, măcar pe zece ani, în care să facem din agricultură un sector strategic, prioritar pentru România", a declarat liderul social-democrat.

Geoană a spus că la Dăbuleni este "cea mai mare asociaţie de udători din întreaga Românie".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Aici, în zona Dăbuleni, în sudul României, avem o adevărată Sahară românească. Trebuie să ne hotărâm odată ce facem cu agricultura în România, pentru că un domeniu atât de sensibil şi important nu mai trebuie să facă obiectul unei singure guvernări ca durată în timp", a declarat Mircea Geoană.

El a apreciat că "legenda Meşterului Manole", în care unii guvernanţi construiesc, iar alţii risipesc, trebuie să înceteze.

Mircea Geoană consideră că agricultura ar trebui declarată un sector prioritar în România.

Preşedintele Senatului a mai spus că investiţiile făcute în agricultură trebuie continuate prin crearea de condiţii economice pentru producătorii agricoli care trebuie să beneficieze de aceste investiţii.

"Oricât de multe investiţii s-ar face cu banii de la Banca Mondială, de la Guvernul României, avem nevoie de utilizatori pentru că de multe ori s-au făcut investiţii, dar nu s-au creat condiţiile economice pentru ca utilizatorii să poată să-şi permită să investească şi să facă agricultură. Ar trebui să transformăm chestiunea irigaţiilor într-o chestiune economică fezabilă", a declarat Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a ajuns joi, în jurul orelor 14.00, la Dăbuleni, împreună cu ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, pentru a participa la recepţia lucrărilor de investiţii pentru staţiile de pompare din sistemul de irigaţii Sadova-Corabia, la eveniment luând parte şi Ambasadorul Angliei la Bucureşti, Robin Barnett.

Investiţiile pentru reabilitarea sistemului de irigaţii se ridică la 5,3 milioane dolari, cu finanţare 80 la sută de la Banca Mondială şi 20 la sută contribuţia Guvernului României.

De sistemul de irigaţii de la Sadova-Corabia vor beneficia opt organizaţii ale utilizatorilor de apă care au în exploatare 35.000 de hectare.

Investiţiile prevăzute prin proiectul "Reabilitarea şi reforma sectorului irigaţii" pentru sistemul de irigaţii Sadova-Corabia se vor ridica la 27.000.000 de dolari.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016