Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Germania restrictioneaza utilizarea antibioticelor in zootehnie
De la inceputul lunii aprilie, autoritatile germane au stabilit noi reglementari prin care crescatorii de animale sunt obligati sa raporteze la fiecare sase luni cantitatea de antibiotic administrate animalelor.
Masura a fost adoptata pentru a reduce cantitatea de antibiotic folosita in fermele de vaci, porci si pasari. Fermierii sunt astfel obligati sa raporteze tipul de antibiotice si cantitatea administrata animalelor, informeaza The Pig Site.
“Rezistenta la antibiotice a crescut in ultimii ani, iar acest fapt impune actiuni decisive”, a declarat ministrul german al agriculturii, Christian Schmidt.
“Stim ca cea mai eficienta metoda este reducerea consumului de antibiotice, prin urmare toate partile implicate sunt rugate sa contribuie – atat in sectorul zootehnic, cat si in medicina umana”, a mai adaugat acesta.
Primele raportari ale fermierilor vor avea loc la 1 iulie, iar ulterior la fiecare sase luni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
In cazul in care un fermier se apropie de un anumit nivel de utilizare al antibioticelor, autoritatile sanitar-veterinar se vor implica, pentru a identifica motivele si vor lua masuri pentru reducerea administrarii de antibiotice.
Planul de actiune poate include de asemenea restrictii privind densitatea animalelor, regimul alimentar, igiena şi schimbarile de mediu din ferme. In cazul in care nu sunt respectate noile reglementari, fermierii ar putea fi amendati.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi