Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Gheorghe Pop, autorul primei carti despre palinca
In urma informatiei prezentate de recolta.eu, conform careia la Festivalul International al Palincii, care se va desfasura la Satu Mare, va fi lansata cartea "Istoria palincii" scrisa de Felician Pop, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, descrisa ca fiind prima lucrare de acest gen publicata in Romania, am primit urmatoarele informatii din partea domnului Gheorghe Pop:
In legătură cu articolul apărut miercuri, 7 ianuarie, publicat în băuturi, produse traduţionale,
Vă informăm că prima carte despre PĂLINCĂ a apărut în Sălaj cu titlul PĂLINCĂ DE SĂLAJ / POVESTEA PĂLINCII / TRADIŢII - EDITURA SILVANIA – Zalău 2008, autor POP GHEORGHE publicată şi lansată cu ocazia concursului “Cea mai bună Pălincă din Sălaj” ţinut în 05- 07 septembrie 2008, organizator Consiliul Judeţean Sălaj – Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale - Satul Sălăjan ediţia XXXV–a Zalău 7 septembrie 2008
Cartea cuprinde un scurt istoric al fabricării Pălincii de Sălaj, rolul cazanelor de cupru în fabricarea pălincii, efectele contorizării fabricaţiei, descrierea instalaţiei de distilare discontinuă, descrierea procesului tehnologic, fabricarea pălincii din fructe, descrierea caracteristicilor Pălincii de Sălaj, tehnologii de control şi Tainele Pălincii de Sălaj.Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere onlineVrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Conţinutul cărţii a stat la baza atestării şi înscrierii Pălincii de Sălaj ca produs tradiţional.
Cu adresa nr. 116.702 din 17.04.2008, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Bucureşti a comunicat Asociaţiei Patronele a Producătorilor de Pălincă Naturală din Judeţul Sălaj, atestarea sortimentelor de PĂLINCI TRADIŢIONALE din Sălaj şi care au fost înregistrate în Registrul de Atestare a Produselor Tradiţionale cu numărul.
1. Pălincă de Sălaj de Prune cu numărul 1829
2. Pălincă de Sălaj de Mere cu numărul 1830
3. Pălincă de Sălaj de Caise cu numărul 1831
4. Pălincă de Sălaj de Pere cu numărul 1832
5. Pălincă de Sălaj de Piersici cu numărul 1833
6. Pălincă de Sălaj de Vişine cu numărul 1834
7. Pălincă de Sălaj de Fructe amestec cu numărul 1835
8. Pălincă de Sălaj de Tescovină cu numărul 1836
9. Pălincă de Sălaj de Vin cu numărul 1837
In luna octombrie, intr-un interviu pentru ziarul local Salajeanul, Gheorghe Pop povestea:
Nu este sat in Salaj in care sa nu se faca palinca, spune Gheorghe Pop, singurul salajean care s-a incumetat a scrie o carte despre palinca. „Tocmai de aceea, se poate afirma ca exista atatea mii de feluri de palinci cate cazane de palinca exista…fiecare cu gustul ei, cu aroma si taria ei, cu intreaga zestre de calitati pe care i le confera nu numai omul ori cazanul, ci mai ales locul, pamantul, soiul” , a povestit specialistul in palinca de Salaj, bautura care a devenit deja un brand.(Salajeanul, 27 oct 2008)
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura