Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ghidul solicitantului - participare in premiera la scheme de calitate
AFIR a actualizat ghidul solicitantului pentru cei care beneficiaza de participare in premiera la scheme de calitate.
Ghidul Solicitantului prezinta regulile pentru pregatirea, intocmirea si depunerea proiectului, precum si modalitatea de selectie, aprobare si derulare a proiectului dumneavoastra. De asemenea, contine lista indicativa a tipurilor de operatiuni/actiuni pentru care se acorda fonduri nerambursabile, documentele, avizele si acordurile pe care trebuie sa le prezentati, modelul Cererii de finantare, al Contractului de finantare, precum si alte informatii utile realizarii proiectului si completarii corecte a documentelor.
Submasura 3.1 „Sprijin pentru participarea pentru prima data la schemele de calitate” contribuie la domeniul de interventie DI 3A: Imbunatatirea competitivitatii producatorilor primari printr-o mai buna integrare a acestora in lantul agroalimentar prin intermediul schemelor de calitate, al cresterii valorii adaugate a produselor agricole, al promovarii pe pietele locale si in cadrul circuitelor scurte de aprovizionare, al grupurilor si organizatiilor de producatori si al organizatiilor interprofesionale.
Participarea la schemele de calitate va contribui la introducerea pe piata a unor produse agricole si alimentare care depasesc semnificativ standardele comerciale ale produselor de larg consum, precum si la o mai mare recunoastere a calitatii produselor locale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Scopul submasurii este de a sprijini fermierii si grupurile de fermieri care participa pentru prima data la schemele de calitate sau care au participat cu maximum 5 ani inainte de solicitarea sprijinului, in scopul cresterii numarului de aplicanti care produc si comercializeaza produse agricole si alimentare in baza schemelor de calitate sprijinite.
In cadrul domeniului de aplicare al acestei submasuri, costurile rambursate catre fermieri vor aparea ca urmare a aderarii la schemele de calitate sprijinite, reprezentand costurile aferente aderarii la schema de calitate, contributia anuala de cooperare, certificare si inspectii necesare pentru evaluarea conformitatii cu specificatiile schemei.
Ajutoarele se acorda sub forma de stimulent financiar anual, pentru o perioada maxima de cinci ani consecutivi de la aderarea la o schema de calitate.
Solicitantii eligibili pentru sprijinul public acordat prin submasura 3.1 sunt fermierii (cu exceptia persoanelor fizice neautorizate) si grupurile de fermieri legal constituite, care isi desfasoara activitatea agricola pe teritoriul Romaniei si participa pentru prima data la o schema eligibila de calitate a UE/nationala sau care au participat cu maximum 5 ani inainte de solicitarea sprijinului, insa nu mai devreme de 1 ianuarie 2014.
Categoriile de beneficiari eligibili structurate in raport de formele de organizare a activitatii economice, care pot primi fonduri nerambursabile acordate prin submasura 3.1 sunt:
- Persoana fizica autorizata (infiintata in baza OUG nr. 44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare);
- Intreprindere individuala (infiintata in baza OUG nr. 44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare);
- Intreprindere familiala (infiintata in baza OUG nr. 44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare);
- Societate in nume colectiv – SNC (infiintata in baza Legii nr. 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare);
- Societate in comandita simpla – SCS (infiintata in baza Legii nr. 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare);
- Societate pe actiuni – SA (infiintata in baza Legii nr. 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare);
- Societate in comandita pe actiuni – SCA (infiintata in baza Legii nr. 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare);
- Societate cu raspundere limitata – SRL (infiintata in baza Legii nr. 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare);
- Societate comerciala cu capital privat (infiintata in baza Legii nr. 15/1990, cu modificarile si completarile ulterioare);
- Societate agricola (infiintata in baza Legii nr. 36/1991 cu modificarile si completarile ulterioare);
- Societate cooperativa agricola (infiintata in baza Legii nr. 1/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, iar proiectul realizat sa deserveasca interesele propriilor membri);
- Cooperativa agricola (infiintata in baza Legii nr. 566/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, iar proiectul realizat sa deserveasca interesele propriilor membri care au calitatea de fermieri activi;
- Grup de producatori (Ordonanta Guvernului nr. 37/2005 privind recunoasterea si functionarea grupurilor si organizatiilor de producatori, pentru comercializarea produselor agricole, cu completarile si modificarile ulterioare) care deserveste interesele membrilor care au calitatea de fermieri activi.
Documentele justificative necesare la momentul depunerii cererii de finantare vor fi incarcate on-line pe pagina de internet AFIR si vor fi bifate casutele corespunzatoare documentelor justificative din cadrul Punctului E al Cererii de finantare – LISTA DOCUMENTELOR ANEXATE PROIECTELOR AFERENTE SUBMASURII 3.1 – din coloana DOCUMENTE DEPUSE LA CEREREA DE FINANTARE, iar pentru cele obligatoriu a fi depuse dupa publicarea Raportului de selectie, se vor bifa casutele corespunzatoare documentelor justificative din coloana DOCUMENTE DEPUSE PANA LA MOMENTUL CONTRACTARII.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News