Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Glasul Aradului: Bani negri proveniţi din afaceri cu cereale au fost spălaţi la Arad


Comisarii Gărzii Financiare Arad (GFA) au descoperit o nouă firmă care a fraudat bugetul de stat cu sute de milioane de lei. În urma unui control efectuat la SC Anad Euro Spider SRL, cu sediul social declarat pe strada Trotuşului, s-a descoperit faptul că nu au fost înregistrate operaţiunile econo­mice efectuate în perioada 2007-2008, astfel încât bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 1.936.269 lei.

„Trebuie să ştiţi că administratorul societăţii, numitul Irinel Florin Sărău, a declarat date fictive cu privire la sediul social, cu scopul de a împiedica efectuarea verificărilor financiare şi pentru a ascunde pa­trimoniul societăţii. Deplasându-ne la sediul societăţii, am constatat că proprietarul imobilului nici nu ştia de existenţa firmei cu pricina”, a declarat Anton Pop, directorul coordonator al GFA.
Inginerii financiare
Mai mult, pentru a scăpa de controale, Sarău şi-a luat un nou asociat, Mădălin Mirel Geantă, domiciliat în Mârzeşti, FN, comuna Teleormanu, judeţul Teleorman, căruia i-a cesionat părţile sociale. Despre acesta, comisarii arădeni spun că ar fi un boschetar, folosit ca paravan de patronul societăţii. După cum era de aşteptat, Geantă nu a dat curs invitaţiilor afişate la sediul societăţii de a se prezenta cu documentele justificative solicitate. „Astfel, pe baza datelor obţinute operativ de la organele fiscale, privind declararea de către agenţii economici înregistraţi în scopuri de TVA, a operaţiunilor de achiziiţii şi livrări de bunuri şi servicii efectuate pe e teritoriul naţional, comparate cu cele declarate de SC Anad Euro Spider SRL au fost identificaţi partenerii de afaceri ai agentului economic cu care acesta a făcut afaceri neevidenţiate în contabilitate. După verificarea încrucişată a firmelor în cauză, care figurează cu neconcordanţe faţă de cele declarate de Anad, s-a stabilit că nu au fost înregistrate în contabilitate venituri în de 4.935.673 lei, iar în conturile bancare s-au încasat de la clienţi cu titlul de avansuri suma de 1.307.639 lei”, a mai spus Pop. Comi­sarii susţin că aceste inginerii financiare au dus la prejudicierea bugetului de stat cu 1.146.561 lei, reprezentând TVA şi 789.708, reprezentând impozitul pe profit neachitat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Glasul Aradului
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016