Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gorj: Angajaţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură cotizează pentru şpagă ministerială


Angajaţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură „cotizează”, aproape de fiecare dată când şefa lor, Delia Mercioiu, pleacă la Bucureşti, cu diferite sume de bani. Scopul, cel puţin acela declarat, este de a „face mici cadouri” celor de la minister, atunci când doamna directoare se duce să „rezolve problemele de la APIA Gorj”, scrie ziarul local Domino.
Practica, pe cât de imorală, pe atât de ilegală şi absurdă, nu are, însă, finalitatea scontată, cel puţin dacă ne luăm după bănuielile unora dintre „cotizanţi”. Potrivit acestora, Delia Mercioiu vine, după fiecare vizită făcută la Bucureşti, cu câte ceva nou (şi scump) pe ea.

„Colecta instituţională” pentru „plasa” de la Minister nu se practica înainte de a veni pe funcţie directoarea Delia Mercioiu. De când s-a instalat în post, însă, aceasta a devenit o obişnuinţă. Aproape de fiecare dată când Mercioiu pleacă la Minsiter, pentru a rezolva „probleme de servici”, cum am aflat că se exprimă, aceasta o pune şi de-o strângere de fonduri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Explicaţia directoarei este că „la bucureşti nu rezolvi nimic fără bani” şi, atunci când sunt de soluţionat „probleme grele” ale APIA Gorj, se strâng nişte sume frumuşele. Asta pentru că fiecare salariat cotizează, în medie, câte 10 lei. Şi sunt vreo 120 de salariaţi, printre care şi directori sau şefi de departamente, care cotizează ceva mai mult, vreo 40-50 de lei (deh, valoarea!), aşa că se adună vreo 1.400-1.500 de lei. Banii sunt, chipurile, folosiţi pe post de şpagă, pe la Bucureşti, pentru a facilita rezolvarea unor probleme. Care probleme, greu de precizat, pentru că, în definitiv, cele mai dificile situaţii se pot întâlni la repartiţia fondurilor. Şi cum aici nu e ca în administraţie publică, unde sunt necesare „intervenţii” sau zile întregi de lobby pe la uşile ministeriale, această şpagă colectată la APIA, pentru „atenţiile” de la Bucureşti, este total inutilă. În fapt, principala grijă a instituţiei este să acorde subvenţiile acolo unde sunt repartizate, după ce, în prealabil, au fost alocate de la minister, prin diferitele programe de finanţare din sectorul agricol.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016