Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Graul, tranzactionat la Bursa de Valori Bucuresti, incepand din 10 noiembrie

graul-tranzactionat-la-bursa-de-valori-bucuresti-incepand-din-10-noiembrie

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incepe de joi, 10 noiembrie, tranzactionarea contractului Grau Panificatie-UE Futures, contract pentru care Broker Cluj va activa ca market maker (formator de piata). Contractul Grau Panificatie-UE Futures are ca activ suport pretul, in moneda unica europeana (EUR), al unei tone metrice de grau de panificatie produs in Uniunea Europeana avand calitatea conform standardelor si legislatiei de comercializare mentionate in specificatiile unui contract tranzactionat pe platforma NYSE Liffe Paris, administrata de NYSE Euronext.


Totodata, incepand cu prima zi de tranzactionare a contractului Grau Panificatie-UE Futures, SSIF Broker va actiona in calitate de Market Maker pentru cele mai apropiate doua scadente ale acestui contract futures.

Pana la data de 31 decembrie 2011 inclusiv, BVB nu percepe tarif pentru tranzactionarea acestui nou contract futures.

Lansarea a fost miercuri, in cadrul conferintei "AGRO Futures – Viitor pentru agricultura la BVB", prima conferinta din seria de evenimente demarata de catre BVB cu scopul de a oferi o privire de ansamblu asupra importantei agriculturii pentru economia romaneasca.

"Sunt de parere ca aceasta dezbatere este binevenita pentru a discuta pe marginea problemelor de agricultura, precum si a unui plan de actiune in privinta productiei agricole. Agricultura este un subiect de interes major, actioneaza nu numai la nivel social, dar si din punct de vedere al indicatorilor macroeconomici. Romania are un potential agricol extraordinar. M-as bucura daca in sistemul bursier din Romania am gasi o locatie pentru productia agricola din Romania si daca bursa de cereale si plante tehnice nu ar fi la Odessa, ci la Braila sau Bucuresti. Fara o astfel de bursa care sa formeze pretul cerealelor, al plantelor tehnice, al produselor agricole la Marea Neagra, una dintre cele mai importante zone cerealiere de produse agricole ale lumii, cred ca nu vom avea niciodata o situatie foarte clara in ceea ce priveste valorificarea productiei, oricat de mare si calitativa ar fi", a declarat Valeriu Tabara, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ministrul reafirmase importanta unei burse a cerealelor in luna septembrie, la o intalnire cu fermierii din Ialomita, la care au participat si reporterii Agroromania.

"De ce stati pe loc cu bursa de la braila? ca ministerul nu o poate face, o poate sustine doar. Bursa cerealelor la Braila, oameni buni, trebuie facuta, si nu peste mult timp. Anul trecut, am profitat de decizia unora de a nu exporta. Acum este momentul, daca intram acum, vom profita cu totii", declarase Valeriu Tabara.

BVB va continua seria evenimentelor dedicate lansarii acestui contract futures cu alte 2 conferinte organizate la Ramnicu Valcea (15 noiembrie) si Braila (17 noiembrie).

"Sunt de acord cu domnul ministru ca agricultura din Romania are un potential ridicat, iar noi trebuie sa fim pionieri in a-l intampina. Noi, BVB, nu putem tranzactiona fizic aceste marfuri, dar prin contractele derivate pe care o sa le lansam, oferim parghii producatorilor pentru a-si proteja afacerile prin hedging-ul de pret. Prin contractul futures cu activ suport pretul graului de panificatie in standarde UE lansat de BVB la tranzactionare pe 10 noiembrie, Bursa de Valori Bucuresti vrea sa ofere un instrument care urmareste pretul international al graului si sa isi arate disponibilitatea de a construi in viitor o piata pentru tranzactionarea certificatelor de depozit pe cereale", a declarat Valentin Ionescu, director general al BVB.




Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016