Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gripa porcina se extinde rapid


Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere.

Astfel, în Mexic - focarul epidemiei - virusul a provocat 20 de decese probate dintr-un total de 81 'probabile', iar 1.324 bolnavi au fost puşi sub supraveghere medicală. Mexico şi cei 20 de milioane de locuitori ai capitalei mexicane şi-au sistat toate activităţile prevăzute pentru duminică într-o încercare de a stopa contaminarea. Primarul Mexico-ului a anunţat duminică cinci noi decese fără să precizeze dacă ele erau deja înregistrate printre cele 'probabile', potrivit Agerpres.
În SUA, un total de 20 de cazuri de gripă porcină au fost decelate, dintre care opt în statul New York, şapte în California, două în Texas, două în Kansas şi unul în Ohio. Un responsabil al autorităţilor sanitare americane, Richard Besser, a declarat că Centrele americane de control şi de prevenire a maladiilor (CDC) se aşteaptă să apară noi cazuri în zilele următoare.

Canada a raportat duminică primele şase cazuri de gripă porcină: patru în Noua Scoţie şi două în Columbia Britanică. În primele patru cazuri, bolnavii sunt studenţi care au participat la un voiaj universitar în Mexic, în peninsula Yucatan, iar simptomele lor sunt 'moderate'. În celelalte două cazuri sunt vizate persoane care au voiajat de asemenea în Mexic, dar nu au fost spitalizate, infectarea lor fiind considerată 'benignă'.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Zece liceeni neozeelandezi s-au întors în ţara lor după un sejur de trei săptămâni în Mexic, prezentând simptome de infectare 'probabilă' cu gripă porcină, fără însă ca aceasta să fie confirmată deocamdată, potrivit ministrului neozeelandez al sănătăţii, Tony Ryall. Liceenii fac parte dintr-un grup de 25 de persoane de la un colegiu din Auckland care, la revenirea din Mexic, au fost plasate sâmbătă în carantină în Noua Zeelandă.

Un israelian, care s-a întors în ţara lui din Mexic, a fost spitalizat sub suspiciunea că ar fi fost infectat de virusul gripei porcine, potrivit postului de radio public. Bărbatul a fost plasat în izolare, dar directorul spitalului a estimat că, 'potrivit primelor examinări clinice, pacientul nu pare să sufere de gripă porcină', informează site-ul internet Ynet.

În Spania, şapte posibile cazuri de infectare cu gripă porcină au fost depistate, au indicat duminică autorităţile sanitare spaniole. Trei au fost detectate în Catalonia, iar celelalte la Bilbao, Almansa, Valencia şi Teruel.

Diagnosticul pus în trei din cele patru cazuri suspectate în Franţa de infectare cu gripă porcină duminică seara - un cuplu şi fiul lor, locuind în nordul ţării - s-a dovedit negativ. Suspiciunile fuseseră deja înlăturate în alte două cazuri. În prezent, unica persoană suspectată în Franţa este o femeie de 52 de ani, domiciliată în regiunea pariziană. Rezultatele examinării sale vor fi cunoscute luni.

În Marea Britanie, testele efectuate asupra unui steward al companiei aeriene British Airways - spitalizat sâmbătă la Londra, după întoarcerea sa din Mexic, pentru simptome asemănătoare celor ale gripei - s-au dovedit negative. Două persoane, revenite marţi din Mexic, au fost spitalizate duminică în Scoţia ca măsură de precauţie după ce au prezentat 'uşoare simptome amintind de cele ale gripei'.

Autorităţile sanitare columbiene au plasat sub supraveghere nouă persoane sosite din Mexic, care prezentau simptome de gripă. Aceşti pacienţi nu au fost spitalizaţi, ci sunt examinaţi la domiciliu. Controalele în porturi şi pe aeroporturi au fost intensificate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016