Grupul european pentru etica (EGE) a avut o reuniune cu Mariann Fischer Boel, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, pentru a prezenta principalele recomandari cuprinse in avizul sau cu privire la implicatiile etice ale evolutiilor moderne ale tehnologiilor agricole.
Ca raspuns la solicitarea presedintelui Barroso, EGE a adoptat in luna decembrie un aviz cu privire la implicatiile etice ale evolutiilor moderne ale tehnologiilor agricole, pentru a raspunde noilor provocari si perspective pentru agricultura UE. Grupul a hotarat sa se concentreze in special asupra tehnologiilor si metodelor agricole pentru productia primara a alimentelor de origine vegetala.
In avizul sau, EGE recunoaste nevoia de a promova inovarea in domeniul agricol pentru a putea raspunde cererii de alimente a populatiei mondiale aflate in crestere. El admite insa ca tehnologiile singure nu pot oferi solutii finale la provocarile cu care se confrunta agricultura moderna in UE si in restul lumii.
Grupul subliniaza necesitatea unei viziuni si a unei abordari integrate privind tehnologiile agricole, care sa permita evaluarea unitara a proceselor de productie, depozitare si distributie in cazul examinarii implicatiilor etice ale oricarei noi tehnologii. El considera obiectivele securitatii alimentare, sigurantei alimentare si sustenabilitatii ca fiind prioritati absolute si principii directoare la care orice tehnologie agricola trebuie sa adere.
Pornind de la acest cadru etic, EGE formuleaza, de asemenea, recomandari privind o serie de subiecte, precum: revizuirea politicii agricole comune a UE, evaluarea impactului tehnologic al tehnologiilor agricole; dreptul la alimente; sustenabilitatea tehnologiilor agricole; siguranta alimentara; biodiversitatea agricola; protectia solului si a apei; biocarburantii; culturile modificate genetic; cercetarea in stiintele agricole; elaborarea de politici privind culturile arabile; comertul mondial cu produse agricole; sistemul drepturilor de proprietate intelectuala; concurenta loiala si "monopolurile verticale"; preturile alimentelor.
Ca raspuns la solicitarea presedintelui Barroso, EGE a adoptat in luna decembrie un aviz cu privire la implicatiile etice ale evolutiilor moderne ale tehnologiilor agricole, pentru a raspunde noilor provocari si perspective pentru agricultura UE. Grupul a hotarat sa se concentreze in special asupra tehnologiilor si metodelor agricole pentru productia primara a alimentelor de origine vegetala.
In avizul sau, EGE recunoaste nevoia de a promova inovarea in domeniul agricol pentru a putea raspunde cererii de alimente a populatiei mondiale aflate in crestere. El admite insa ca tehnologiile singure nu pot oferi solutii finale la provocarile cu care se confrunta agricultura moderna in UE si in restul lumii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Grupul subliniaza necesitatea unei viziuni si a unei abordari integrate privind tehnologiile agricole, care sa permita evaluarea unitara a proceselor de productie, depozitare si distributie in cazul examinarii implicatiilor etice ale oricarei noi tehnologii. El considera obiectivele securitatii alimentare, sigurantei alimentare si sustenabilitatii ca fiind prioritati absolute si principii directoare la care orice tehnologie agricola trebuie sa adere.
Pornind de la acest cadru etic, EGE formuleaza, de asemenea, recomandari privind o serie de subiecte, precum: revizuirea politicii agricole comune a UE, evaluarea impactului tehnologic al tehnologiilor agricole; dreptul la alimente; sustenabilitatea tehnologiilor agricole; siguranta alimentara; biodiversitatea agricola; protectia solului si a apei; biocarburantii; culturile modificate genetic; cercetarea in stiintele agricole; elaborarea de politici privind culturile arabile; comertul mondial cu produse agricole; sistemul drepturilor de proprietate intelectuala; concurenta loiala si "monopolurile verticale"; preturile alimentelor.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News