Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Guvernul a aprobat modificarea Codului Fiscal
Guvernul a aprobat joi modificarea Codului Fiscal, care prevede alinierea accizelor la directivele Uniunii Europene, introducerea declaraţiei unice, a impozitării de 3% pe veniturile microîntreprinderilor, precum şi introducerea impozitării veniturilor nedeclarate de natură necunoscută ale persoanelor fizice.
Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, la finalul şedinţei de guvern, că din 2011 microîntreprinderile vor putea opta pentru sistemul de impozitare de 3% din veniturile obţinute, ca alternativă la impozitarea cu 16% a profitului.
Pentru a putea opta pentru acest sistem, o firmă trebuie să aibă între unu şi nouă salariaţi şi o cifră de afaceri de cel mult 100.000 de euro în anul anterior, a precizat Ialomiţianu. El a adăugat că nu vor putea opta pentru acest sistem microîntreprinderile care obţin venituri din activităţi bancare, asigurări, jocuri de noroc, precum şi din consultanţă şi management. Impactul bugetar în cazul că toate microîntreoprinderile ar opta pentru acest sistem ar fi unul pozitiv, de circa 100 milioane lei. O altă modificare importantă a Codului Fiscal, a spus Ialomiţianu, este impozitarea veniturilor nedeclarate ale persoanelor fizice, a căror natură nu poate fi cunoscută în momentul controlului Fiscului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Aceste venituri vor fi estimate prin metode indirecte, prin metoda cheltuielilor efective şi metoda fluxurilor financiare. Vor fi verificate persoanele cu venituri foarte mari, urmărindu-se elementele de creştere a averilor, cheltuielile efectuate în raport cu veniturile declarate. Fiscul va impozita cu 16% diferenţa dintre cheltuielile efective ale acelei persoane şi veniturile declarate, doar dacă această diferenţă este mai mare de 10% faţă de ce s-a declarat sau este mai mare de 50.000 de lei, a precizat oficialul MFP.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News