Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a redus TVA-ul pentru ingrasaminte, seminte si prestarile de servicii specifice sectorului agricol

guvernul-a-redus-tva-ul-pentru-ingrasaminte-seminte-si-prestarile-de-servicii-specifice-sectorului-agricol

Cota taxei pe valoarea adaugata a fost diminuata de la 20 la 9 la suta si se asteapta caimpactul bugetar pentru acest an sa fie de 65,8 milioane de lei.


Guvernul a decis marti reducerea cotei de TVA de la 20% la 9% pentru ingrasaminte, seminte si pentru prestari de servicii specifice sectorului agricol, impactul bugetar pentru anul acesta fiind de circa 65,8 milioane de lei, condorm unui anunt facut de ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.
 
„Mai avem o masura foarte importanta si anume o reducere a cotei de TVA de la 20% la 9% pentru ingrasaminte, pesticide, pentru seminte si alte produse destinate insamantatarii sau plantarii, dar si pentru prestari de servicii specifice de tipul celor utilizate in sectorul agricol, cum ar fi pentru lucrari de arat, de semanat, de prasit, ierbicidat, recoltat, greblat etc. Aceasta masura este conforma cu acquis-ul comunitar in domeniu si este de natura a crea premisele pentru stimularea persoanelor care desfasoara activitati in domeniul agricol, cresterea nivelului de accesibilitate la bunuri si servicii de tipul celor utilizate in sectorul agricol, facilitarea de noi investitii in agricultura, derularea in conditii optime a programelor de investitii din fondurile europene nerambursabile in domeniul agricol. Un impact bugetar pentru anul acesta ar fi de circa 65,8 milioane lei, iar pentru anul 2017 estimam un impact de 190,9 milioane lei, pentru 2018 — 203,3 milioane lei”, a mai spus Dragu.
 
Potrivit ministrului Finantelor Publice, aceasta masura este importanta pentru diminuarea evaziunii fiscale in domeniul de TVA si in domeniul agricol in general.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

„La reducerea de TVA pentru agricultura constatam ca avem efecte pozitive in runda a doua, care inchid cam peste o treime din pierderea initiala, iar efectele de runda a treia, de multiplicare in economie, ajung chiar sa acopere integral reducerea de venituri ca urmare a reducerii cotei de TVA. Desigur, este si o masura importanta pentru diminuarea evaziunii fiscale in domeniul de TVA si in domeniul agricol in general”, a explicat Dragu.
 
Aceasta a mai precizat ca agricultura are un potential care trebuie stimulat pentru a deveni un factor suplimentar de crestere economica.
 
„Pot sa spun ca agricultura am considerat de la inceput ca are potential ce trebuie exploatat, ponderea in PIB a agriculturii este de numai 4,5%, in timp ce alte domenii, de exemplu industria, are o pondere de 22,5%. Din studiile noastre, ponderea agriculturii in PIB este mult mai mica si fata de tarile europene cu care Romania se poate compara. Ca atare, am luat si aceste masuri pentru stimularea domeniului agricol si pentru ca acesta sa devina un factor suplimentar de crestere economica”, a mai afirmat Dragu. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.44 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016