Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul va garanta si anul viitor proiecte din fonduri structurale in limita a 300 milioane de euro


Creditele contractate de autoritatile locale pentru cofinantarea proiectelor europene vor fi garantate si anul viitor in limita a 300 milioane de euro, potrivit unui proiect de hotarare de guvern, prin care este inclus si turismul in aria domeniilor care pot beneficia de astfel de imprumuturi, transmite Mediafax.
"Avand in vedere dificultatile pe care le intampina categoriile de beneficiari ai proiectelor finantate din instrumente structurale/programul ISPA in contractarea imprumuturilor pentru asigurarea necesarului de finantare pentru diverse cheltuieli pentru implementarea proiectelor, domeniul de aplicabilitate al Programului de sprijin (...) a fost extins prin introducerea posibilitatii acordarii de garantii de catre stat, prin FNGCIMM, si pentru proiectele co-finantate prin programul ex-ISPA si cele desfasurate in infrastructura de turism ce nu intra sub incidenta ajutorului de stat", se arata in proiectul care modifica normele de implementare a programului.

In cazul proiectelor de promovare a infrastructurii de turism care au si o componenta de ajutor de stat, imprumutul pentru care se solicita garantia nu poate depasi 15% din valoarea totala a componentei de proiect care nu intra sub incidenta ajutorului de stat.

Totodata, daca se solicita acordarea celui de-al doilea imprumut, beneficiarul trebuie sa fi indeplinit toate obligatiile din primul contract de credit pentru care a primit garantie, scadente pana la data solicitarii celui de-al doilea imprumut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

O alta modificare vizeaza posibilitatea obtinerii acordului de principiu pentru garantie doar prin prezentarea notificarii de aprobare a proiectului, inainte de semnarea contractului de finantare.

Proiectul stabileste ca suma maxima care poate fi acordata pentru garantii este identica cu cea acordata si in acest an, respectiv 300 milioane de lei.

Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor de fonduri structurale, pentru domenii economice prioritare, finantate din fondurile Uniunii Europene alocate Romaniei a devenit functional in luna martie a acestui an.

In forma initiala aprobata la inceputul acestui an, beneficiarii garantiilor erau autoritatile publice locale, operatorii regionali de servicii de alimentare cu apa si canalizare, universitatile si unitatile de cercetare.

Se pot acorda garantii pentru infrastructura rutiera, infrastructura de energie, infrastructura de alimentare cu apa, canalizare si tratarea apelor uzate, infrastructura pentru managementul deseurilor, infrastructura destinata educatiei si cercetarii/dezvoltarii, infrastructura tehnologica de cercetare si dezvoltare stiintifica, infrastructura in domeniul sanatatii si infrastructura in domeniul asistentei sociale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016