Peste 100 de tone de zmeura si afine din padurile harghitene vor fi exportate in Germania, iar cateva zeci de tone de ciuperci vor ajunge in Italia, urmand sa fie folosite fie in industria alimentara, fie in cea farmaceutica. Directorul Directiei Silvice Harghita, Catalin Mutica, a declarat ca, in acest an, de pe cele 90.000 de hectare de teren forestier aflate in administrarea institutiei, vor fi recoltate 120 de tone de zmeura si 20 de tone de afine. Fructele sunt depozitate la Centrul de Productie de la Gheorgheni, unde se refrigereaza sau se congeleaza, in functie de comanda beneficiarului. Ulterior, zmeura si afinele ajung in Germania.
Directia Silvica a organizat puncte de recoltare la fiecare ocol silvic, fructele urmand sa fie culese de muncitori sezonieri care vor fi platiti cu aproximativ trei lei pe kilogram. In fiecare an, fructele de padure harghitene sunt foarte cautate pe pietele occidentale intrucat sunt naturale si ecologice si contin mai multe substante active decat cele cultivate in plantatii artificiale.
Zmeura si afinele romanesti sunt procesate industrial pentru obtinerea de arome si adaosuri naturale cu care se imbunatatesc produsele din Germania. De asemenea, Directia Silvica a cesionat unui numar de sase firme dreptul de recoltare pentru 70 de tone de ciuperci. Este vorba, in special de hribi si galbiori exportati in Italia si care sunt utilizati in industria alimentara si farmaceutica. Cantitatea de fructe de padure si ciuperci culese din padurile harghitene este, insa, mai mare, pentru ca si ocoalele silvice private organizeaza licitatii pentru aceasta activitate.
Directia Silvica a organizat puncte de recoltare la fiecare ocol silvic, fructele urmand sa fie culese de muncitori sezonieri care vor fi platiti cu aproximativ trei lei pe kilogram. In fiecare an, fructele de padure harghitene sunt foarte cautate pe pietele occidentale intrucat sunt naturale si ecologice si contin mai multe substante active decat cele cultivate in plantatii artificiale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Zmeura si afinele romanesti sunt procesate industrial pentru obtinerea de arome si adaosuri naturale cu care se imbunatatesc produsele din Germania. De asemenea, Directia Silvica a cesionat unui numar de sase firme dreptul de recoltare pentru 70 de tone de ciuperci. Este vorba, in special de hribi si galbiori exportati in Italia si care sunt utilizati in industria alimentara si farmaceutica. Cantitatea de fructe de padure si ciuperci culese din padurile harghitene este, insa, mai mare, pentru ca si ocoalele silvice private organizeaza licitatii pentru aceasta activitate.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News