Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hotărâre privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate


Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, 21 iulie 2010, proiectul de hotărâre privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate.
Schema de ajutor se adresează producătorilor agricoli, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, atestate prin certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului, crescători de vaci de lapte, ale căror exploataţii sunt deţinătoare de cotă de lapte pentru livrări şi/sau vânzări directe şi sunt localizate în zonele defavorizate din România, identificate în Anexa 4A la Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013.

Ajutorul specific pe exploataţie este acordat din Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA) pentru a compensa dezavantajele specifice zonei, sub forma unei plăţi suplimentare, calculată şi acordată anual, în funcţie de efectivul de vaci de lapte deţinut.

Valoarea ajutorului specific anual se calculează în lei, la rata de schimb a Băncii Europene din data de 30 septembrie a fiecărui an în care se acordă ajutorul specific, pentru un plafon maxim de 22.447.205 Euro. Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte se calculează de APIA, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de vaci de lapte eligibile, până la limita de maxim 100 Euro/cap de vacă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să deţină un efectiv cuprins între 2 şi 15 capete vaci de lapte, inclusiv, pe exploataţie, la termenul limită de depunere a cererilor şi să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) sunt înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte al Serviciului de Administrare a Cotelor de Lapte din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu cotă de lapte pentru livrări şi/sau vânzări directe;
b) efectivul de vaci de lapte deţinut în exploataţie de beneficiar este înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor – RNE – la termenul limită de depunere a cererilor;
c) efectivul de vaci de lapte pentru care se solicită ajutor specific anual trebuie menţinut în exploataţie pe perioada derulării schemei de sprijin.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016