Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iasiul gazduieste in premiera evenimentul International Wine Contest

iasiul-gazduieste-in-premiera-evenimentul-international-wine-contest

Concursul este la cea de-a XV-a editie, gazda evenimentului fiind Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi.


Oficiul National al Viei si Produselor Vitivinicole, in calitate de institutie partenera, anunta ca intre 1 si 4 noiembrie 2018 are loc, la Iasi, International Wine Contest Bucharest (IWCB), singurul concurs din Europa Centrala si de Est acreditat deopotriva de Organizatia Internationala a Viei si Vinului (OIV) si de Federatia Internationala a Marilor Concursuri de Vinuri (VINOFED).
 
IWCB este la cea de-a XV-a editie, gazda evenimentului fiind Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi, muzeu dedicat Culturii Cucuteni. Ca si alte mari concursuri care poarta in denumire orasul de resedinta, IWCB poate alege ca anumite editii sa fie itinerante, desfasurandu-se in alte orase.
 
La editia din 2018 vor fi prezenti judecatori - evaluatori din SUA, Canada, Franta, Italia, Singapore, Grecia, Moldova, Elvetia si, bineinteles, Romania.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Vinurile inscrise in concurs provin de pe intreg mapamondul, atat din Lumea Veche, cat si din Lumea Noua. Cu aceasta ocazie, profesorul american Mike Veseth, ”The Wine Economist”, autorul lucrarilor Razboaiele Vinului si Ocolul Pamantului in 80 de vinuri, va sustine o conferinta la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ”Ion Ionescu de la Brad” Iasi.
 
De asemenea, pe parcursul desfasurarii Concursului, exponenti ai cercetarii din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi vor prezenta juratilor straini - formatori de opinie in tarile lor - detalii ale Culturii Cucuteni. Expunerile stiintifice vor putea duce, intr-un final, la prima afirmatie de forta a Romaniei, mai exact faptul ca pe teritoriul actual al tarii s-a dezvoltat viticultura inca de acum 7.000 de ani, plasand tara noastra pe acelasi palier istoric cu cea mai veche cultura vitivinicola atestata din lume.
 
Romania detine peste 180.000 ha de vita-de-vie, regiunea Moldovei asigurand 45% din totalul productiei nationale de vin. Romania are nevoie de vizibilitatea internationala pe care i-o confera IWCB, deoarece exporturile in 2017 au ajuns la 157.000 hl, cu o valoare de 26,8 mil. Euro. Exporturile de vin s-au indreptat catre tari terte precum SUA, Canada, China, dar si intracomunitar catre Germania, Olanda, Marea Britanie, Franta, Estonia etc.
 
Dezvoltarea industriei vinicole romanesti conduce la bunastare generala prin comercializarea produselor cu valoare adaugata mare, produse cu identitate, prin intarirea brandului de tara si crearea de noi locuri de munca si oportunitati antreprenoriale in industriile conexe, servicii si industria ospitalitatii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016