Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Idei de afaceri:
Afacere cu venin de vipere la Timisoara, intr-o veche ferma avicola
După ce a cumpărat în 2005 o fostă crescătorie de găini din Orţişoara, timişoreanului Marius Buldur i-a venit ideea să o transforme într-o fermă de vipere. A discutat apoi cu mai mulţi specialişti, a citit tot ce a putut găsi despre vipere şi a început să facă rost de actele necesare pentru a-şi încropi crescătoria pentru afacerea cu vipere.
Timişoreanul a descoperit că există mai mulţi crescători de vipere în România, care nu pot vinde veninul pentru că firmele occidentale încheie contracte doar cu crescătorii autorizaţi. „Există persoane care au câteva sute de grame, însă dacă îl păstrează foarte mult, veninul îşi pierde puritatea şi nu mai poate fi folosit“, a povestit Marius Buldur. După ce a răzbătut „jungla“ legislativă, a adunat documentaţia necesară, crescătorul a aflat că viperele nu pot fi luate din natură şi ţinute în captivitate, pentru că sunt protejate prin lege. Prin urmare, şi-a început afacerea pe baza unui contract. A împrumutat zece vipere, iar puii acestora îi aparţin, pentru că nu i-a luat din natură, ci s-au născut în captivitate. Legislaţia în domeniu este foarte strictă.
Pentru o fermă de vipere este nevoie de trei încăperi: una pentru vipere, cea de-a doua pentru recoltarea veninului şi alta pentru creşterea de şoareci, sau hamsteri, hrana principală pentru vipere. De asemenea, ferma poate să aibă mai mult de 500 de şerpi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru creşterea celor zece vipere ammodites, care fac parte din cea mai răspândită specie din România, este nevoie de foarte multă migală. Ele sunt foarte sensibile. Dacă nu au temperatură stabilă în încăpere, de 25 de grade Celsius, nu se hrănesc şi astfel scade calitatea veninului”, a mai spus crescătorul de vipere. Şerpii care l-au umplut de bani îl fascinează pe Marius Buldur.
„Consumă doi şoareci pe lună, cu care se joacă ore în şir înainte de a-i ucide şi, în general, nu atacă omul decât dacă sunt atacate. Am stat nopţi în şir în genunchi, încercând să le înţeleg comportamentul”, a mai spus Marius Buldur.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News