Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri: Cresterea paunilor - o afacere de succes


Creşterea păunilor este o afacere profitabilă, de pe urma cărora se pot scoate zeci de milioane de lei. Acest lucru îl ştie cel mai bine un profesor din Târgu-Jiu, unul dintre puţinii gorjeni care au avut curajul să renunţe la tradiţionalele găini şi să se apuce de creşterea păsărilor exotice.

Încântat de profiturile acestei afaceri şi dedicat pasiunii sale pentru creşterea acestor păsări, gorjeanul spune că s-a apucat de afacerea cu păuni dintr-o simplă întâmplare. Aceasta s-a dovedit însă de bun augur, profesorul reuşind să-şi realizeze în municipiul Târgu-Jiu o mică fermă de păuni, printre puţinele din judeţul Gorj.


Totul a început cu doi păuni
Sătul de tradiţia gorjenilor de a-şi creşte îndeosebi găini, profesorul Victor Ionescu din Târgu-Jiu a vrut să rupă datina şi s-a apucat de creşterea păsărilor exotice. După ce a avut timp de ceva vreme câţiva struţi, târgujianul a cumpărat „din întâmplare” doi păuni. Acest lucru se întâmpla în urmă cu ani buni, la vremea aceea, achiziţionând cele două păsări la preţul de 1400 de mărci. „Erau scumpi şi în timpul acela dar i-am cumpărat de la un prieten de-al meu din Timişoara. I-am crescut şi i-am înmulţit”, istoriseşte crescătorul. Şi i-a crescut bine pentru că, în prezent, gorjeanul a ajuns să aibă în curtea casei 36 de păuni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


„E ca şi cum ai creşte curci”
Deşi pare pretenţioasă, creşterea păunilor nu este cu mult mai complicată decât creşterea curcilor. Aşa susţine Victor Ionescu, profesorul spunând că „atunci când creşti păuni, e ca şi cum ai creşte curci”. După cum afirmă crescătorul, diferenţa nu este foarte mare, păunii având nevoie îndeosebi de căldură. Fireşte, zice Ionescu, acest lucru e necesar îndeosebi în perioada când păunul este pui. Odată ajuns la maturitate, pasărea exotică rezistă şi temperaturilor scăzute din timpul iernii.

„Nu sunt pretenţioşi la condiţiile din ţara noastră. De obicei, păuniţa face până la 18 ouă pe sezon, ouă ce pot fi clocite şi de către o curcă sau o găină”, mai adaugă Victor Ionescu. În plus, alte aspecte pe care trebuie să le ştie orice crescător de păuni sunt cele legate de construcţia unor spaţii prevăzute cu voliere tocmai pentru a-i împiedica pe păuni să-şi ia zborul. Îndeobşte, spune profesorul, durata de viaţă a unei astfel de păsări este de până la 22 de ani. În ceea ce priveşte penajul complet, acea coadă a păunilor care-i face unici, se obţine după maxim 24 de luni de viaţă.

Citeste mai mult in Impact in Gorj
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.08 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016