Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ilie Sârbu despre preconizata moţiune pe agricultură: "Mă miră tupeul PNL"


Ministrul Agriculturii Ilie Sârbu a spus că intenţia PNL de a depune o moţiune simplă pe tema agriculturii este o dovadă de tupeu, dar că se bucură de acest demers, deoarece îi dă ocazia să probeze situaţia dezastruoasă a agriculturii pe care a preluat-o de la guvernarea anterioară, informează NewsIn.

"Gestul îmi dă posibilitatea să arăt, de la tribuna Parlamentului, dezastrul pe care l-am găsit la Ministerul Agriculturii în cifre, în date, şi nu în poveşti. Mă miră tupeul pe care îl au cei de la PNL să ne dea ei nouă lecţii când au văzut ce au lăsat în urma lor", a spus Sârbu, joi, referitor la intenţia deputaţilor PNL de a iniţia o moţiune simplă pe tema agriculturii.


Ministrul i-a acuzat pe liberali că au tratat acest domeniu cu neseriozitate, în perioada în care au fost la guvernare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Acolo s-au succedat patru miniştri care au fost sezonieri, unii erau mai ascunşi ca alţii. Deci e o situaţie penibilă, hilară de-a dreptul, dar pe mine mă bucură pentru că îmi dă posibilitatea să arăt exact ceea ce au făcut", a mai spus Sârbu.

Sârbu a prezentat o poziţie similară şi în cadrul întâlnirii sale de joi cu membrii Comisiei de agricultură a Camerei Deputaţilor. "Să ai tupeul să vii să spui tu, care ai creat un dezastru, că este un dezastru în agricultură, înseamnă să recunoşti că am găsit un dezastru. În trei luni de zile, tot am reparat ce am găsit şi vom mai merge o vreme cu peticeli. Asta ne-au lăsat cei ce se erijează în sfătuitorii noştri", a afirmat ministrul.

În textul moţiunii simple a PNL, ce urmează să fie depusă în cursul săptămânii viitoare la Camera Deputaţilor, ministrul Agriculturii Ilie Sârbu este acuzat de incompetenţă, de denigrarea colaboratorilor, comportament abuziv şi dezinformarea deliberată a fermierilor.

Ministrului Ilie Sârbu i se impută faptul că adminstrează domeniul agriculturii şi al dezvoltării rurale în aceeaşi manieră în care a făcut-o în perioada 2001-2004, ignorând faptul că România a devenit, între timp, membru al Uniunii Europene. "Agitaţia şi nesiguranţa fermierilor, motivate mereu de prezenţa crizei şi de lipsa resurselor financiare, dovedesc că reforma de refacere a spaţiului rural a fost părăsită, că România se întoarce la perioada 2001-2004", se arată în documentul menţionat.

Iniţiatorii moţiunii îl acuză pe Sârbu de incompetenţă invocând faptul că Sârbu a obţinut pentru ministerul său doar 0,76% din PIB, că a înlocuit prevederile din programul de guvernare cu un plan de 67 de "dorinţe", că programele iniţiate pun în pericol reuşita celei de-a doua etape a Politicii Agricole Comune şi că nu a elaborat un plan de revizuire a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Al doilea cap de acuzare se referă la afirmaţiile făcute de Sârbu faţă de specialiştii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA). "Un denigrator nu poate conduce eficient o organizaţie. Are succes numai conducătorul care ştie să motiveze, nu să subordoneze. Din păcate, domnul Ilie Sârbu nu face parte din categoria miniştrilor care motivează", susţin liberalii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016