Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat joi ca doreste ca pepenele de Dabuleni sa devina un brand national, pentru ca acesta deja a prins contur, informeaza Agerpres.
Sarbu a spus ca a discutat si cu liderul PSD, Mircea Geoana, care este senator de Dabuleni, ca luni dimineata o echipa formata din reprezentanti ai Agentiei Nationale de Consultanta Agricola si ai ministerului de resort sa se deplaseze la Dabuleni si sa faca o analiza si apoi o propunere de proiect privind infiintarea unei asociatii agricole a crescatorilor de pepeni, precum si crearea unui brand national pentru “pepenele de Dabuleni”.
“O dorinta mai veche a noastra este ca producatorii agricoli sa nu isi mai vanda produsele pe marginea drumului, sa nu mai stea in piete la cheremul samsarilor si sa poata beneficia de un spatiu amenajat la nivelul Uniunii Europene, unde sa poata pastra pe o perioada mai lunga marfa perisabila. Dorim, de asemenea, sa vedem in ce mod pot fi accesate fondurile europene care sunt la dispozitia producatorilor agricoli pe diverse masuri” - a afirmat Ilie Sarbu.
Sarbu a spus ca a discutat si cu liderul PSD, Mircea Geoana, care este senator de Dabuleni, ca luni dimineata o echipa formata din reprezentanti ai Agentiei Nationale de Consultanta Agricola si ai ministerului de resort sa se deplaseze la Dabuleni si sa faca o analiza si apoi o propunere de proiect privind infiintarea unei asociatii agricole a crescatorilor de pepeni, precum si crearea unui brand national pentru “pepenele de Dabuleni”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
“O dorinta mai veche a noastra este ca producatorii agricoli sa nu isi mai vanda produsele pe marginea drumului, sa nu mai stea in piete la cheremul samsarilor si sa poata beneficia de un spatiu amenajat la nivelul Uniunii Europene, unde sa poata pastra pe o perioada mai lunga marfa perisabila. Dorim, de asemenea, sa vedem in ce mod pot fi accesate fondurile europene care sunt la dispozitia producatorilor agricoli pe diverse masuri” - a afirmat Ilie Sarbu.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News