Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ilie Sârbu: MAPDR va lucra doar cu CEC dacă celelalte bănci nu-şi schimbă atitudinea faţă de fermieri


Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că va lucra exlusiv cu CEC Bank dacă celelalte bănci din România nu îşi schimbă atitudinea faţă de fermierii care vin să ceară împrumuturi bancare garantate de stat, transmite corespondentul NewsIn.

"Eu săptămâna viitoare oricum mi-am planificat o ultimă discuţie cu băncile şi fac un ultim apel şi, dacă ei nu vor înţelege, atunci am să trec toate fondurile la CEC, care este o bancă de stat încă şi cred că vom putea colabora mai bine”, a afirmat Sârbu, în cadrul unei conferinţe de presă la Cluj-Napoca, după o întâlnire cu femierii clujeni şi din mai multe judeţe din Transilvania, care a avut loc la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV).


Potrivit ministrului, fermierii se plâng nu doar de dobânzile prea mari, ci şi de modul în care sunt trataţi de bănci.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

"S-a discutat problema băncilor, nu atât a băncilor ca instituţii, cât a modului în care lucrează, cooperează cu întreprinzătorii din domeniul agricol. Dobânzile încă sunt foarte mari, modul în care îi tratează deranjează câteodată mai mult decât cuantumul dobânzilor”, a mai spus ministrul.

O altă problemă se referă la faptul că fermierilor li se cere, pentru un împrumut garantat de stat, documentaţie excesivă pentru accesarea unui împrumut.

"Nu îi consideră pe fermieri parteneri reali de afaceri, dobânzile sunt foarte mari, documentele – am văzut într-un caz de la Satu Mare – pe care le solicită câteodată sunt aberant de multe şi de ample, pentru o sumă care până la urmă nu reprezintă niciun risc, mai ales că ea este garantată de Fondul de Garantare pentru Agricultură”, a precizat ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton