Oaia românească nu este suficient de bună pentru a face faţă concurenţei din UE. Potrivit ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, singura soluţie o reprezintă ameliorarea rasei autohtone.
"E nevoie să ameliorăm rasele noastre. De doi ani suntem în UE şi putem spune multe lucruri frumoase despre mioriţa românească, dar vizavi de standardele UE trebuie să spunem cu regret că ea a rămas în coada listei. Carcasele noastre nu se încadrează în ce vrem să fie. Nici profitul nu este pe măsura muncii", a spus a declarat astăzi, la un târg al oierilor din Mărgimea Sibiului, Ilie Sârbu. El a mărturisit că a copilărit la ţară, la stână, transmite Agerpres.
"E nevoie de oaie. Apar tot felul de epidemii în lume. E nevoie să ne adaptăm la siguranţa alimentară", a precizat ministrul Ilie Sârbu. Ministrul Agriculturii a recunoscut, în urma discuţiei cu un cioban sibian, că ne putem mândri deocamdată doar că avem produse ecologice, dar nu şi de cea mai bună calitate.
Citeste mai mult in Adevarul
"E nevoie să ameliorăm rasele noastre. De doi ani suntem în UE şi putem spune multe lucruri frumoase despre mioriţa românească, dar vizavi de standardele UE trebuie să spunem cu regret că ea a rămas în coada listei. Carcasele noastre nu se încadrează în ce vrem să fie. Nici profitul nu este pe măsura muncii", a spus a declarat astăzi, la un târg al oierilor din Mărgimea Sibiului, Ilie Sârbu. El a mărturisit că a copilărit la ţară, la stână, transmite Agerpres.
"E nevoie de oaie. Apar tot felul de epidemii în lume. E nevoie să ne adaptăm la siguranţa alimentară", a precizat ministrul Ilie Sârbu. Ministrul Agriculturii a recunoscut, în urma discuţiei cu un cioban sibian, că ne putem mândri deocamdată doar că avem produse ecologice, dar nu şi de cea mai bună calitate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News