Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ilie Van: Crescătorii de păsări sunt în pragul falimentului


pui-de-carne-pretul-carnii-pasarePreţul cărnii de pasăre ar putea creşte cu 50% în perioada următoare, dacă sectorul avicol nu va beneficia din nou de sprijin financiar de la bugetul de stat. Fermierii sunt decişi să iasă în stradă, apreciază Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).
Orice tergiversare în aprobarea soluţiilor de sprijin pe bunăstarea păsărilor, negociate în baza regulamentelor europene, va conduce automat la falimentul sectorului şi va face ca România să devină dependentă de importul de carne de pasăre şi ouă pentru consumul intern, iar preţul actual, accesibil pentru consumatorul de rând, să devină un preţ de lux”, a declarat Ilie Van, preşedintele UCPR.

La ora actuală, preţul cărnii de pasăre în carcasă, la poarta fermei, este de 6-6,1 lei/kg fără TVA, dar, în condiţiile în care sectorul nu va beneficia de sprijin, ar putea înregistra o creştere cu 50%, până la 8-9 lei pe kg. Până la sfârșitul anului 2009, crescătorii de păsări au fost sprijiniți prin subvenții pentru îmbunătățirea performanțelor de producție și calitatea producției, dar și pentru creditarea producției prin Legea 150/2003.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


„O situatie la fel de grava exista si la oua pentru consum, din aceleasi cauze, productia industriala de oua din ultimii ani ramanand la un nivel foarte scazut, in timp ce importurile de oua sunt din ce in ce mai mari si, in aceste conditii, productia avicola este in declin, iar o mare parte din fermieri sunt in faliment incepand sa inchida fermele”, a adaugat presedintele UCPR.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton