
“Orice tergiversare în aprobarea soluţiilor de sprijin pe bunăstarea păsărilor, negociate în baza regulamentelor europene, va conduce automat la falimentul sectorului şi va face ca România să devină dependentă de importul de carne de pasăre şi ouă pentru consumul intern, iar preţul actual, accesibil pentru consumatorul de rând, să devină un preţ de lux”, a declarat Ilie Van, preşedintele UCPR.
La ora actuală, preţul cărnii de pasăre în carcasă, la poarta fermei, este de 6-6,1 lei/kg fără TVA, dar, în condiţiile în care sectorul nu va beneficia de sprijin, ar putea înregistra o creştere cu 50%, până la 8-9 lei pe kg. Până la sfârșitul anului 2009, crescătorii de păsări au fost sprijiniți prin subvenții pentru îmbunătățirea performanțelor de producție și calitatea producției, dar și pentru creditarea producției prin Legea 150/2003.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„O situatie la fel de grava exista si la oua pentru consum, din aceleasi cauze, productia industriala de oua din ultimii ani ramanand la un nivel foarte scazut, in timp ce importurile de oua sunt din ce in ce mai mari si, in aceste conditii, productia avicola este in declin, iar o mare parte din fermieri sunt in faliment incepand sa inchida fermele”, a adaugat presedintele UCPR.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News