Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozitele pentru sectorul vegetal si animal vor fi modificate

impozitele-pentru-sectorul-vegetal-si-animal-vor-fi-modificate

Conform Raportului din data de 22 aprilie 2013 al Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor transmis catre Comisia de Buget Finante, veniturile din exploatarea pasunilor si fanetelor naturale vor fi impozitate doar daca acestea nu sunt folosite pentru productia de masa verde pentru furajarea animalelor pentru care fermierul plateste deja impozitul pe baza normei de venit. Acelasi criteriu va fi practicat si in cazul terenurilor cultivate cu graminee si leguminoase.


Comisia de Agricultura a mai recomandat ca pentru legumele in camp si legumele in spatii protejate , limita neimpozabila de 0,5 hectare si 0,2 hectare, propusa de Ministerul de Finante, sa fie marita la 1 hectar. In aceeasi recomandare intra si micsorarea normei de venit, propusa initial la 4001 lei/hectar sa scada la 2326 lei/hectar pentru legumele in camp, iar pentru legumele in spatii protejate sa scada la 5117 lei/hectar de la 8033 lei/hectar.

Limita neimpozabila la leguminoasele pentru boabe ar putea fi marita de la 1,5 hectare la 2 hectare. Norma de venit pentru via pe rod si arbustii fructiferi va fi de 1385 lei/hectar, iar limita neimpozabila va fi de 1 hectar. In cazul plantatilor cu pomi pe rod, norma de venit a fost micsorata de la 4709 lei/hectar la 3800 lei/hectar.

Normele de venit pentru cartofii timpurii si cei de toamna ar putea ajunge la 2000 lei/hectar, respectiv 2500 lei/hectar, fata de propunerile initiale ale Senatului de 3488 lei/hectar si 2900 lei/hectar.

Pentru sectorul animal au fost facute urmatoarele recomandari: fermierii persoane fizice, care detin mai mult de 2 vaci sa plateasca impozit, iar norma de venit sa ramana 200 lei/cap fata de 453 lei/cap, peste 75 ovine si caprine sa fie de 47 lei/cap (fata de propunerea initiala de 50 de ovine si 25 de caprine si 65 lei/cap norma de venit), peste 6 porci pentru ingrasat 56 lei/cap, peste 75 familii de albine 40 lei/familie (fata de 50 de familii de albine, propuse initial), iar peste 200 de pasari de curte 3 lei/cap (fata de 100 de pasari, propunere initiala).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ar putea fi modificata si data limita de depunere a declaratiilor de venit, in loc de 25 mai sa fie 25 iunie a fiecarui an fiscal, iar plata impozitului sa fie platita intr-o singura transa pana la 15 decembrie inclusiv. Incepand cu 2014, normele de venit vor fi hotarate anual si nu vor putea sa varieze cu mai mult de 50% fata de normele din 2013.





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016