Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In atentia fermierilor: Targuri si expozitii agricole in aceasta toamna


In lunile septembrie si octombrie agenda fermierilor a fost mai incarcata ca niciodata.

Agentia Nationala de Consultanta Agricola prezinta lista celor mai importante evenimente din agricultura, cele mai multe dintre acestea fiind, deja, prezentate pe larg de recolta.eu, in cadrul rubricii targuri si expozitii.

Simpozion: 115 ani de la infiintarea statiunilor de cercetare pomicola si viticola Pietroasa si Istrita
In toamna acestui an se împlinesc 115 ani de când, la Pietroasa şi Istriţa se înfiinţau cele două unităţi care au marcat profund dezvoltarea viticulturii şi pomiculturii româneşti. Cu aceasta ocazie, la sfarsitul acestei luni vor avea loc mai multe manifestări dedicate acestei aniversări, care vor avea loc in zilele de 30 si 31 octombrie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Joi 30 octombrie, la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucuresti, va avea loc simpozionul „115 ani de cercetare, învăţământ şi producţie viti-vinicolâ şi pomicolă la Pietroasa şi Istriţa”. Lucrările ştiinţifice din domeniul viticulturii, vinificaţiei şi pomiculturii, vor fi prezentate sub formă de poster.


Expoziţia-târg de ovine de la Viişoara - Bistriţa-Năsăud
In data de 26 octombrie 2008, Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine Bistrita-Nasaud si Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Bistrita-Nasaud organizeaza Expozitia - targ de ovine Viisoara 2008. Manifestarea va avea loc in oborul din municipiul Bistrita, cartier Viisoara, incepand cu ora 11.

Targul Marului - editia a VI-a - Suceava
Municipiul Falticeni a gazduit duminică, 19 octombrie 2008, a VI-a editie a manifestarii „Targul Marului”. Organizatorii acestei manifestari au fost Primaria Municipiului Falticeni, Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Suceava, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Asociatia Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Falticeni. Programul manifestarii a cuprins primirea invitatilor, vizitarea standurilor expozitionale, spectacole artistice cu participarea formatiilor de dansuri populare de la Clubul Elevilor din Falticeni, Formatia folclorica „Torent” Falticeni, Taraful Casei de Cultura Falticeni si Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”.

Expozitia judeteana de taurine, editia a V- a - Mures
Recent, la Targu–Mures, s-a organizat cea de-a V-a editie a expozitiei judetene de taurine din rasa Baltata Romaneasca. Expozitia agrozootehnica din acest an a adunat un numar insemnat de crescatori de animale. Astfel, au fost expuse si s-au putut admira cele mai valoroase exemplare de taurine – 110 capete, “campioanele” expozitiilor zonale, mai precis animalele care au luat primele locuri pe categorii la expozitiile zonale desfasurate in acest an.

Expozitia a fost vizitata de oameni de afaceri interesati in dezvoltarea business-ului in agricultura sau de persoane care lucreaza efectiv in domeniu, gospodari ai satelor, precum si de catre publicul larg. Meritul pentru organizarea acestei expozitii revine Consiliului Judetean Mures – care a asigurat finantarea, Oficiului Judetean de Consultanta Agricola Mures – care a asigurat logistica si partea tehnica a expozitiei (manifestarea fiind cuprinsa in programul anual de consultanta agricola in cadrul actiunilor de popularizare), Oficiului pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie - care a identificat si selectat animalele, furnizand datele pentru fiecare animal din catalog, Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Asociatiei Crescatorilor de Taurine din judetul Mures.

O contributie insemnata au avut-o sefii centrelor teritoriale de ameliorare si reproductie, angajatii OARZ, medicii veterinari si operatorii insamantatori in identificarea si selectarea animalelor pentru participarea acestora la expozitiile zonale precum si la cea judeteana.

„Sarbatoarea Recoltei” la Baia Mare - Maramures
In data de 10 octombrie 2008, in Piata Revolutiei din Baia-Mare, a avut loc deschiderea ,,Sarbatorii Recoltei 2008” , eveniment organizat de Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Maramures, Pimaria Baia-Mare, DADR Maramures si Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Maramures. Pe parcursul a trei zile au fost expuse si comercializate miere ecologică (de salcâm, castan , polifloră), fructe (mere, pere, struguri), paine traditionala, produse traditionale din carne, branzeturi, legume.

Expo legume – Gheorghe Doja, 2008 - Mures
Duminica, 5 octombrie 2008, in localitatea Gheorghe Doja din judetul Mures s-a desfasurat cea de a III - a editie a expozitiei de legume. Cele 17 standuri expozitionale au inclus prezentari de legume din cele mai variate soiuri si hibrizi cultivati in zona. Organizata de Primaria Gh. Doja, cu sprijinul tehnic al Oficiului Judetean de Consultanta Agricola Mures - Centrul Local de Consultanta Agricola (consultant ing. Takacs Francisc), expozitia i-a mobilizat pe producatorii de legume din comuna, care au expus in fata celor prezenti cele mai frumoase si variate sortimente de legume.

„Zilele Agriculturii Giurgiuvene” – ediţia a III-a - Giurgiu
In perioada 3-5 octombrie s-a desfasurat in municipiul Giurgiu cea de-a III-a editie a manifestarii „Zilele Agriculturii Giugiuvene”, in organizarea Oficiului Judetean de Consultanta Agricola Giurgiu, DADR Giurgiu, APIA Giurgiu, cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Giurgiu, sub patronajul Institutiei Prefectului Judetului Giurgiu si al Consiliului Judetean Giurgiu.

Desi aflata inca la inceput, in raport cu alte manifestari de profil din tara, actiunea de la Giurgiu s-a bucurat de participarea a peste 40 de expozanti: producatori agricoli din sectorul legume-fructe, flori taiate si la ghiveci, producatori si distribuitori de utilaje si echipamente agricole, de input-uri pentru agricultura, producatori de produse alimentare precum, si institutii bancare.

Ca un element de noutate, la standul OJCA Giurgiu au fost expuse vinete albe, obtinute in cadrul unui lot demonstrativ realizat la CLCA Varasti.

Nu au lipsit manifestarile folclorice sustinute de orchestra si ansambul Casei de Cultura a Politiei de Frontiera Giurgiu care au prezentat o serie de spectacole menite sa intretina o atmosfera de sarbatoare.

Targul cartofului in comuna clujeana Rasca
Festivalul cartofului de la Rasca a adunat in urma cu doart cateva zile, ca in fiecare an, producatori de cartofi din judetul Cluj si stabileste noi recorduri: 35 de tone la hectar obtin cultivatorii din Rasca.

Ziua recoltei la Constanta
In urma cu o saptamana, constantenii au sarbatorit ziua recoltei langa poarta 1 a portului, pe platoul de langa Cazinou.

Targul Laptarilor , a X-a editie - Suceava
In zilele de 4 si 5 octombrie 2008, la Campulung Moldovenesc s-a desfasura a X – a editie a „Targului Laptarilor”, manifestare traditionala la care OJCA Suceava a participat in calitate de organizator.

Au fost prezenti numerosi crescatori de vaci de lapte, procesatori din industria alimentara, precum si firme distribuitoare de echipamente si utilaje agroalimentare.
Pe parcursul celor două zile de sarbatoare, au sustiut spectacole deosebit de apreciate de catre public formatii de muzica si dansuri populare. Bineinteles ca nu au lipsit micii, carnaciorii la gratar si berea.

Expozitia de taurine “Baltata romaneasca”, la prima editie - Maramures
Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Maramures, in colaborare cu Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Maramures, Oficiul pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie Maramures, Asociatia Crescatorilor de Turine ,,BRUNA-SCHWYZ,, - Maramures, S.C. Ferma Husti srl, a organizat, in data de 04 octombrie 2008, Expozitia de Taurine ,,BALTATA ROMANEASCA,, - editia I, in localitatea Ulmeni.

Manifestarea a cuprins, pe langa expozitia de animale, un targ de produse traditionale si agroalimentare si o expozitie de produse apicole. Fermierii au putut asista la demonstraţii practice cu echipamente moderne de muls mecanic.

A 7 – a editie a Targului de Toamna - Galati
In zilele de 3, 4 şi 5 octombrie, in halele pietei centrale din Galati s-a desfasurat Targul de Toamna. Manifestarea a avut ca scop promovarea produselor agro-alimentare de buna calitate. Organizatori au fost Consiliul Judetean Galati, Primaria Municipiului Galati, Administratia Pietelor Galati, DADR Galati si OJCA Galati.

Aflat la cea de-a 7 - a editie, targul a avut drept participanti producatori agricoli, agenti din industria alimentara, panificatie si patiserie, crescatori de animale mici si importatori de masini agricole si utilaje.

Targul a avut doua sectiuni: cea a producatorilor agricoli si procesatorilor din industria alimentara, respectiv parcul de tractoare si masini agricole organizat in aer liber. OJCA Galati a fost prezent la targ cu standuri de carte, reviste si pliante de specialitate. Informatiile si consultanta de specialitate au fost oferite celor interesati in mod gratuit.

“Zilele recoltei” la Sfantu Gheorghe - Covasana
In data de 28 septembrie a.c., OJCA Covasna a participat la “Zilele Recoltei”, manifestare traditionala desfasurata in municipiul Sfintu Gheorghe.

La standul oficiului au fost expuse soiurile de cartofi creati la Statiunea de Cercetare a Cartofului din Targu Secuiesc si hibrizi de porumb Pioneer si Limagrain proveniti de pe loturile demonstrative proprii.

Cu acest prilej, s-au distribuit reviste, brosuri si pliante tematice si s-a acordat consultanta celor interesati.

Târgul Mare de Toamna de la Racasdia - Caras Severin
Duminica, 28 septembrie, in comuna Racasdia, s-a desfasurat cea de a XVII-a editie a Targului Mare de Toamna.

Organizatorii, Consiliul Local al Comunei Racasdia si Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Caras-Severin, au incercat si, in mare masura, au reusit sa faca din Targul de Toamna din acest an un eveniment agricol la care agricultorii si crescatorii de animale de pe Valea Carasului au valorificat surplusul de produse obtinut in gospodarii si în ferme, iar cumparatorii au putut achizitiona marfa proaspata direct de la producatori. Afaceri bune au facut si firmele profilate pe comercializarea de utilaje agricole, seminte, ingrasaminte si pesticide, precum si micii mestesugari prezenti la targ.

Expozitie si traditii la Sepreus - Arad
Dupa o intrerupere de aproape doua decenii, locuitorii comunei Sepreus au reluat manifestările dedicate „Zilei comunei”. Cu acesta ocazie Primaria localitatii Seprerus impreuna cu Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Arad si Centrul Local de Consultanta Agricola Cermei (ing. Vidican Ioan) au organizat trei expozitii cu produse caracteristice locului, respectiv animale de rasa, mancaruri si bauturi traditionale si costume populare vechi. Evident, a fost apreciata cea mai bună „pita” de Sepreus, cea mai bună placinta intinsa, cea mai buna „rachie” si cel mai frumos costum popular.

Crescatorii de animale au fost premiati de oficialitatile judetene, bucatăresele din Sepreus i-au incantat pe toti invitatii cu deja celebrele placinte „rachise”, iar elevii au delectat asistenta cu o suită de dansuri populare si cu un impresionant montaj literar-artistic.

Expozitie de taurine in comuna Sarmasu


In data de 10 septembrie, in comuna mureseana Sarmasu a avut loc deja traditionalul eveniment "Zilele Sarmasene", in cadrul careia a fost organizata si o expozitie de taurine
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016