Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Harghita a inflorit planta carnivora Roua Cerului - Drosera rotundifolia


Una dintre principalele atractii pentru turistii care vin, in aceste zile, in rezervatia floristica Tinovul Mohos, din judetul Harghita, este o planta carnivora care a inceput sa infloreasca. Roua cerului, sau 'drosera rotundifolia', cum o numesc botanistii, este o planta carnivora minuscula care se hraneste cu insecte chiar si de 15-20 ori mai mari decat ea. Insectele sunt ademenite cu niste tentaculele acoperite cu picaturi de seva otravitoare ce stralucesc puternic in razele soarelui.

Din momentul in care sunt prinse in capcana, insectele sunt descompuse de o substanta foarte puternica. Specialistii spun ca planta are un 'apetit' deosebit, ea devorand aproximativ 50 insecte pe an. In folclor, roua cerului este una din plantele careia i s-a atribuit renumele de "iarba fierului", despre care se spune ca are puterea de a desface orice lacat. Pe langa "roua cerului", rezervatia floristica din Tinovul Mohos mai adaposteste si alte plante extrem de spectaculoase. Una dintre ele este "rozmarinul de turba", o mica planta, mai toxica decat matraguna.


Custodele Rezervatiei Tinovul Mohos-Lacul Sfanta Ana, Kerezsi Laszlo, spune ca serviciile secrete din fosta Uniune Sovietica foloseau rozmarinul de turba pentru a extrage o substanta extrem de toxica care, prin injectare, provoca moartea prin infarct fara ca cineva sa descopere cauza reala a decesului. De asemenea, in spectaculoasa rezervatie harghiteana mai pot fi intalniti si pinii pitici, care seamana cu bonsaii japonezi. Tot custodele rezervatiei isi aminteste, cu umor, o intamplare petrecuta in ziua in care a insotit un grup de turisti japonezi veniti in vizita in Tinovul Mohos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

'Tocmai le explicam despre roua cerului cand am vazut cum majoritatea janonezilor isi impreuneaza mainile si fac plecaciuni in directia pinilor pitici. Surprins, i-am intrebat de ce fac acest gest iar ei mi-au spus ca in Japonia, bonsaii trebuiesc salutati asemeni oamenilor, din respect pentru frumusetea lor', a povestit Kerezsi Laszlo.

Tinovul Mohos, care inseamna in limba maghiara "lacul cu muschi", s-a format in urma cu aproximativ 3.000 de ani, la o altitudine de 1.050 de metri, in craterul geaman al Lacului Sfanta Ana. In mlastina considerata o raritate a naturii se afla 17 lacuri a caror apa are o culoare aproape neagra. Ele sunt adevarate capcane pentru oamenii care indraznesc sa intre in Tinov neinsotiti si prin locuri neamenajate, adancimea acestora depasind, pe alocuri, 70 de metri. Pentru ca turistii sa viziteze rezervatia in siguranta, a fost construita o poteca suspendata din dale de lemn, denumita 'cararea ursilor'.

Custodele rezervatiei a explicat ca a observat, vreme de cativa ani, comportamentul ursilor si a vazut ca acestia urmeaza niste trasee unde turba este sigura si nu exista riscul sa se scufunde. Pe aceste carari s-a construit si poteca din mlastina Tinovul Mohos de unde turistii pot admira acest loc, unic in Europa. Zona a fost vizitata, de doua ori si de ministrul Turismului, Elena Udrea, care a fost de parere ca trebuie facute investitii pentru ca locurile sa fie puse mult mai bine in valoare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016