Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Parlamentul European au fost votate, vineri, mai multe amendamente privind Politica Agricola Comuna

in-parlamentul-european-au-fost-votate-vineri-mai-multe-amendamente-privind-politica-agricola-comuna

Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala (AGRI) a Parlamentului European a adoptat propria pozitie privind reforma Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene, votand, miercuri si joi, la Bruxelles, pachetele de propuneri vizand platile directe, dezvoltarea rurala, organizarea comuna a pietelor si, respectiv, regulamentul financiar.


Cu aceasta ocazie au fost adoptate de catre Comisia AGRI si amendamentele formulate de eurodeputatele Daciana Sarbu si Viorica Dancila (PSD, membre in Comisia AGRI), vizand fonduri pentru dezvoltare rurala destinate modernizarii si extinderii fermelor mici, acordarea de stimulente pentru lanturile locale de aprovizionare cu alimente, sprijinirea tinerilor fermieri si posibilitatea accesarii de fonduri in cazul pagubelor produse de seceta.

- Astfel, amendamentul privind acordarea de fonduri pentru dezvoltare rurala pentru modernizarea si restructurarea fermelor stabileste ca nu doar fermele care se confrunta cu probleme structurale majore sa poata accesa acest fip de finantare (asa cum propunea Comisia Europeana), ci si fermele care vizeaza modernizarea ori exploatatiile mici care doresc sa-si extinda activitatea.

- Amendamentul ce vizeaza sprijinirea tinerilor fermieri solicita ca plata suplimentara prevazuta pentru tinerii fermieri sa se acorde fermelor de pana la 100 ha, nu doar celor de pana la 25 ha, asa cum era propus initial de CE. Acest ajutor suplimentar pe ha se acorda timp de 5 ani si se adauga primei de instalare de care pot beneficia tinerii care doresc sa se stabileasca in mediul rural si sa inceapa o exploatatie agricola.

- Acordarea de stimulente anuale din fondurile de dezvoltare rurala (stabilite in functie de nivelul costurilor) pentru lanturile scurte si locale de aprovizionare cu alimente urmareste sprijinirea fermelor in vederea distribuirii produselor la nivel local, incurajand in acest fel atat aprovizionarea comunitatilor cu produse proaspete, dar si mentinerea si perpetuarea traditiilor locale specifice fiecarei regiuni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


- In fine, amendamentul vizand accesarea fondurilor mutuale in caz de dezastre naturale include in premiera posibilitatea ca acesti bani sa fie folositi si in caz de seceta, fenomen ce a afectat major Romania in ultimii ani.

Propunerile privind reforma PAC adoptate in aceasta saptamana in Comisia AGRI aduc o serie de evolutii favorabile pentru agricultura Romaniei, creand posibilitatea unui sprijin mai consistent pentru agricultorii romani.

- Propunerile vizeaza o distributie mai corecta a subventiilor intre statele membre, creand premisa eliminarii discrepantelor majore la nivelul fondurilor primite de fermierii romani fata de alti fermieri europeni;

- 2% din bugetul UE alocat statelor membre trebuie sa fie destinat tinerilor fermieri si noilor fermieri;

- Dimensiunea ā€˛verde" a Politicii Agricole Comune este mult mai pronuntata, fermierii fiind obligati sa respecte trei masuri de mediu in cazul in care doresc sa primeasca subventiile in valoare de 100% (daca nu vor respecta aceste trei masuri, vor pierde 30% din valoarea platilor directe la care ar fi fost indreptatiti). Fermierii certificati bio vor fi scutiti de aceste obligatii;

- Se creeaza posibilitatea transferarii de fonduri din anvelopa pentru dezvoltare rurala catre platile directe - in cazul Romaniei, pana la valoarea de 10% din fondurile de dezvoltare rurala;

- Prin fondurile de dezvoltare rurala, vor putea fi finantate dezvoltarea agroturismului si a pietelor locale;

- Pentru producatorii bio se vor aloca fonduri speciale din cele de dezvoltare rurala, daca sunt in situatia de a trece de la agricultura conventionala la cea bio sau daca mentin tipul de productie bio pentru o anumita perioada de timp;

- Statele membre pot crea programe pentru sprijinirea agriculturii bio, care sa aiba continuitate si dupa 2020.

Urmatoarea etapa este dezbaterea si votarea acestor propuneri in plenul Parlamentului European, in luna martie, in masura in care se va ajunge la un acord in Consiliu privind viitorul cadru financiar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016