Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
În pieţe adie vânt de toamnă!
Calendaristic, nu ne-au mai rămas nici măcar două săptămâni de vară. Poate tocmai din acest motiv, preţul pepenilor a scăzut vertiginos. Cei mai scumpi harbuji sunt acum cei cu coaja verde închis: 1 leu kilogramul, la fel ca şi confraţii lor galbeni şi la miez şi la coajă. Lubeniţele vărgate costă, în cel mai rău caz, 80 de bani kilogramul, iar în cel mai bun, doar 50 de bani.
Oricum, din câte vedem noi, asaltul pepenilor asupra tarabelor şi trotuarelor de prin oraş este unul mult mai blând decât în anii trecuţi, informeaza ziar. Apar însă, încetul cu încetul, fructele care încep să răspândească parfum de toamnă timpurie în aerul încă prea încărcat de căldurile verii.
Avem de ales între perjele de prin pomii autohtoni care se dau la 2 sau 2,5 lei şi prunele rotunde şi negre de Grecia, care costă 3 lei kilogramul.
Preţul strugurilor începe de la 2,5 lei, pentru ciorchinii albi sau negrii, cu boabă mică. Găsiţi însă şi „poamă” de 3,5 lei kilogramul sau chiar de 5 lei. Noi am testat strugurii negrii, din soiul „cardinal”, cu boabe negre şi dulci, care costă 4,5 lei kilogramul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
A scăzut între timp şi preţul afinelor: cele mai scumpe costă 10 lei, iar cele mai ieftine, doar 8 lei. Piersicile se dau şi cu 2,5 lei, dar, în funcţie de pretenţii, puteţi opta şi pentru cele de 3 lei. Suratele epilate ale piersicilor, nectarinele, sunt cu 1 leu mai scumpe.
Pe cele mai multe tarabe, perele verzi şi frumoase costă 3 lei, dar asta nu înseamnă că nu puteţi găsi şi pere la doar 2 lei kilogramul, dacă aveţi suficientă vreme şi răbdare să le căutaţi. Merele mici şi sănătoasă, roşii-gălbui, au rămas tot 2 lei.
Pe zi ce trece, fructele exotice vor reîncepe să câştige teren. Preţurile n-au scăzut încă cine ştie ce, dar vor începe să alunece la vale, iar vânzările vor creşte. Ieri, un kilogram de grapefruit costa 5,2 lei, fără discriminare legată de culoarea pulpei – galbenă sau roşie.
Portocalele n-au scăzut încă sub pragul de 5, 99 lei kilogramul, iar lămâile se dau tot cu 7,99 lei.
Şi dacă tot vă veni vorba despre fructe şi legume aduse de pe alte meleaguri, am găsit dovlecei româneşti la 1,5 lei sau „ţuchini” la 2 lei kilogramul.
Ce sunt ţuchinii? Pentru aceia dintre dumneavoastră care care n-au dat deocamdată nicio raită prin Italia, dovleceii cu coaja ceva, în limba lui Silvio Berlusconni, „zucchine”. Dar deh, comercianţii s-or fi gândit că o traducere mot-a-mot e mai eficientă. La fel ca în cazul grefelor, care se numesc, de fapt, grapefruit.
Dar, până la urmă, gustul contează, nu denumirea produsului. Aşa că vă dorim spor, indiferent de limba în care vă faceţi cumpărăturile!
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura